Dragnea: Şerban Nicolae a convins colegi din PSD să susţină amendamente la Legea Graţierii pe care partidul nu le susţine/ Nicolae: Nu mă agăt cu lanţul de vreo funcţie. Consider că nu am greşit cu nimic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că senatorul PSD Şerban Nicolae, în calitate de lider de grup şi preşedinte al Comisie juridice, a propus, susţinut, adoptat şi a convins şi colegii de partid din comisie să susţină nişte amendamente la Legea graţierii pe care PSD nu le susţine.

286 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Şerban Nicolae a convins colegi din PSD să susţină amendamente la Legea Graţierii pe care partidul nu le susţine/ Nicolae: Nu mă agăt cu lanţul de vreo funcţie. Consider că nu am greşit cu nimic

Şerban Nicolae: Nu mă agăt cu lanţul de vreo funcţie; Eu consider că nu am greşit cu nimic

"Aici nu este vorba de libertatea de opinie, de libertatea votului, dar şi domnul Şerban Nicolae, ca lider de grup şi preşedinte al Comisiei juridice, a mers acolo susţinut politic de către partid şi a adoptat, a propus, a susţinut şi a convins şi colegii de partid să susţină nişte amendamente pe care partidul nu le susţine", a spus Dragnea, explicând astfel decizia de sancţionare a lui Şerban Nicolae, care a fost schimbat din cele două funcţii prin votul CExN.

El a arătat că în CExN nu au existat discuţii despre a aplica sancţiuni sau nişte pedepse membrilor din Comisia juridică a Senatului, dar nici nu se putea lăsa ca "astfel de gesturi" să fie asumate.

Dragnea a subliniat faptul că membrii PSD din Comisia juridică nu au avut mandat de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie.

"Au fost şi poziţii publice ale mele care au fost cunoscute, asumate de partid, care din păcate nu au fost respectate", a arătat Dragnea.
El a spus că, în aceste condiţii, a apărut o "neîncredere" şi o "lipsă de comunicare", respectiv "lipsă de dorinţă de comunicare" între preşedintele partidului, conducerea partidului şi liderul de grup de la Senat, Şerban Nicolae.

"A apărut firească această propunere ca liderul de grup să fie schimbat şi să fie susţinut politic domnul Mihai Fifor. De asemenea, atâta timp cât în Comisia juridică de la Senat colegii noştri, care au adoptat nişte amendamente fără să fie susţinute de partidul care i-a propus, şi preşedinţia Comisiei juridice a fost schimbată", a conchis Dragnea.

La rândul lui, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că a clarificat în CEX PSD că nu a avut o înţelegere cu Liviu Dragnea, privind Legea graţierii, afirmând că "nu se agată cu lanţul" de funcţii şi că nu-i vorba despre o sancţiune, ci despre un act politic.
"Am mai clarificat încă o dată, de faţă cu toţi colegii, faptul că nu a existat nici un fel de înţelegere între mine şi Liviu Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieţei, a reacţiilor şi alte aberaţii de genul acesta. De asemene, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat într-o primă fază erau amendamentele pe care le-am propus eu", a declarat senatorul PSD, Şerban Nicolae, la finalul şedinţei CEX.

Şerban Nicolae a afirmat că în PSD nu au fost dezbătute amendamentele pe care le-a depus la Legea graţierii pentru că  "era o discuţie foarte tehnică ".

Întrebat dacă Liviu Dragnea ştia de amendamentele pe care le-a depus, Nicolae a afirmat că  "oricine era interesat " ştia ce prevăd, afirmând că au fost inclusiv proteste în stradă.

Întrebat dacă liderul PSD i-a cerut să renunţe la funcţii, Şerban Nicolae a negat acest lucru.

 "Nu. A fost aşa o discuţie, o percepţie, cum că teoretic aş putea să iau şi eu o asemenea iniţiativă, numai că eu le-am spus tuturor colegilor că din punctul meu de vedere nu am greşit cu nimic nici faţă de Livu Dragnea, nici faţă de partid. S-a explicat că nu-i vorba despre o sancţiune este un fel de act politic. Bănuiesc că este o decizie politică ", a spus Nicolae.

Şerban Nicolae a afirmat nu se leagă cu lanţul de nicio funcţie.

 "Ar fi culmea.. doar nu mă leg cu lanţul de vreo funcţie. Patru ani de zile, în mandatul precedent am fost senator fără nici un fel de funcţie, membru în Comisia de petiţii ", a răspuns Nicolae, întrebat dacă va accepta decizia luată de CEX PSD.

Social-democratul a spus că decizia CEX nu are cum să fie  "vreo mare bucurie ".

 "Eu consider că nu am greşit cu nimic şi că nu avea de ce să se ia o astfel de decizie. Dar repet, nu am obţinut aceste funcţii prin concurs, nu am fost cel mai bun dinter toţi cei 70 de senatori PSD sau cel mai bun dintre cei 5 membri ai Comisiei juridice din partea PSD. Din punctul meu de vedere, eu m-am exprimat şi m-am comportat public la vederea şi a colegilor şi a societăţii. A fost un act de încredere din partea partidului, nu mai există nu este nicio supărare ", a sous Nicolae.

Şerban Nicolae a afirmat că  "deocamdată " va rămâne membru al Comisie juridice, însă, trebuie să se lămurască dacă ideile sale în materie de justiţie corespund cu cele oficiale ale PSD, pentru ca cei care luptă  "pe baricadele proPSD să nu se simtă jigniţi " de ideile pe care el le are la comisie.

 "Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie ", a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă ia în calcul să se retragă, Nicolae a răspuns că  "este posibil şi asta ".

 "Eu nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate, ştiu şi cine sunt şi ce experienţă am şi ce pot să fac. Nu ţin neapărat să tot demonstrez şi să tot dau extemporale ca şi cum ştiţi… băgaţi-mă şi pe mine în seamă, mă pricep, credeţi-mă, aveţi încredere în mine. Dacă se consideră că este nevoie de mine particip. Dacă se consideră, vorba lui Alecsandri, <<e unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţări şi lui cu atât mai bine>> ", a mai spus Nicolae.

Întrebat dacă se poate vorbi despre un conflict între el şi Liviu Dragnea, Nicolae a afirmat că nu îşi dă seama.

 "Nu ştiu, nu îmi dau seama, domnul Dragnea a repetet de mai multe ori faptul că nu există o chestiune personală, nu are un conflict cu mine, nu-i o sancţiune ceea ce s-a decis ", a spus Nicolae.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici