Dragu îi cere preşedintelui Consiliului Federal din Austria să susţină aderarea României la Schengen

Anca Dragu, preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi din Senatul României, a trimis o scrisoare către Korinna Schumann, preşedintele Consiliului Federal din Austria, prin care îi cere să susţină aderarea României la spaţiul Schengen.

296 afișări
Imaginea articolului Dragu îi cere preşedintelui Consiliului Federal din Austria să susţină aderarea României la Schengen

Dragu îi cere preşedintelui Consiliului Federal din Austria să susţină aderarea României la Schengen

„Vă scriu această scrisoare în numele tuturor cetăţenilor români, care merită să se bucure de aceleaşi şanse, drepturi şi libertăţi ca toţi cetăţenii UE. E momentul ca România să devină parte din spaţiul Schengen. Libera circulaţie a bunurilor, serviciilor şi cetăţenilor este un principiu de bază al UE. De asemenea, România întruneşte toate criteriile tehnice de aderare. Eu, împreună cu colegii mei parlamentari ne-am asumat cel mai important efort al carierei noastre de politicieni, respectiv acela de a susţine aderarea ţării noastre la Schengen şi de a apăra România în faţa declaraţiilor nefondate făcute de unii membri ai guvernului austriac. Vă informez că, potrivit tuturor rapoartelor şi datelor oficiale ale instituţiilor autorizate (FRONTEX), nu există migranţi ilegali care să tranziteze România. Să blochezi dreptul ţării mele la libera circulaţie a bunurilor, serviciilor şi a cetăţenilor nu e o soluţie pentru o problemă cu care se confruntă întreaga lume, nu doar Europa!”, a explicat Anca Dragu, în scrisoarea oficială trimisă marţi.

Dragu afirmă că economia României este afectată puternic atâta timp cât există costuri suplimentare suportate de companiile din ţara noastră din cauza faptului că nu pot circula liber în spaţiul Schengen.

„Pentru că Austria este unul dintre cei mai mari investitori ai României, cred că susţinerea aderării României la spaţiul Schengen este în favoarea celor pe care îi reprezentaţi, a continuat Anca Dragu.

Aderarea României la spaţiul Schengen va fi votată joi în Consiliul JAI. Austria a rămas singura ţară care se opune aderării ţării noastre la Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici