Dragu în Parlament: PNL a acuzat PSD că predică apocalipsa bugetară, PSD a lăudat guvernarea Ponta

PNL a susţinut luni, la dezbaterea la care a fost invitată ministrul Finanţelor, Anca Dragu, că PSD predică ''apocalipsa bugetară'', în timp ce PSD a acuzat Guvernul tehnocrat că se bucură de roadele sădite de guvernarea Ponta.

192 afișări
Imaginea articolului Dragu în Parlament: PNL a acuzat PSD că predică apocalipsa bugetară, PSD a lăudat guvernarea Ponta

Dragu în Parlament: PNL a acuzat PSD că predică apocalipsa bugetară, PSD a lăudat guvernarea Ponta

PNL a cerut prezenta ministrului de Finanţe în Parlament pentru că ''de ceva vreme liderii PSD sperie populaţia cu pericolul iminent al izbucnirii unei noi crize economice în România pentru simplu motiv că PSD nu mai este la guvernare'', a declarat liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

''Sper astăzi că vom afla de la doamna ministru şi nu din presă sau pe surse adevăratele intenţii legislative pe care le are ministrul în legătură cu modificarea, completarea noului Cod Fiscal şi a celui de procedură fiscală. Un alt lucru extrem de important pe care am dori să îl clarificăm astăzi este legat de apocalipsa bugetară tot mai clamată de liderii politici ai PSD. Este bine să aflăm dacă aşa zisa criză bugetară este pe cale să se producă sau ea face parte din acelaşi ciclu de minciuni şi intoxicări cu care ne-au obişnuit unii colegi din PSD'', a susţinut el.

Liberalul a adăugat că deşi guvernul anterior nu a pregătit terenul pentru implementare măsurilor de relaxare fiscală, ''Guvernul Ciolos s-a achitat în mare măsura de această misiunie''.

Nicolăescu i-a solicitat ministrului Finanţelor să le comunice parlamentarilor PSD care ''promovează zi de zi pensii speciale şi privilegii din banii publici care este aportul acestora la deficitul structural pe termen mediu şi lung''.

În replică, deputatul PSD Viorel Ştefan, preşedintele Comisiei de Buget, a afirmat că tehnocraţii culeg roadele bunei guvernări a fostului Guvern.

''Nu ştiu cum să îi răspund (deputatului PNL Eugen Nicolăescu-n.r.) decât cu ceea ce a spus doamna ministru. Consecinţele guvernării de care este nemulţumit sunt acestea: asistăm la o evoluţie bună, la o creştere economică sustenabilă, indicatorii toţi sunt în creştere, toată lumea aplaudă, toată lumea ne laudă, mai trebuie sa înţelegem un singur lucru că în materie de evoluţii macro-economice efectele apar cu decalaje de timp. Ceea ce am făcut noi bine până în 2015, culegem astăzi roadele, domnule Nicolaescu, prin actualul guvern tehnocrat'', a declarat deputatul PSD Viorel Ştefan.

Viorel Ştefan i-a repoşat ministrului Finanţelor Publice că nu şi-a respectat angajamentele asumate la investire - predictibilitate, rezolvarea în materie de gestiune bugetară a problemelor care înca nu erau rezolvate la acel moment, derularea unei politici de stimulare a investiţiilor.

''În afară de corecturi nesemnificative în materie de fiscalitate, Guvernul nu a prezentat nimic Parlamentului'', a conchis Viorel Ştefan.

În replică, Eugen Nicolăescu a afirmat că Viorel Ştefan, la fel ca liderul său de partid, Liviu Dragnea, ''a demonstrat că nu înţelege nimic când i se vorbeşte pe limbă profesională''.

PSD a fost criticat şi de deputatul PNL Gheorghe Ialomiţianu, care i-a acuzat pe social-democraţi că patru ani nu au făcut nimic, iar acum promovează măsuri populiste.

Deputatul ALDE Octavian Popa a acuzat MFP că ''tratează diferit agenţii economici'', că nu şi-a respectat angajamentele şi că nu a redus evaziunea fiscală.

''Grupul parlamentar ALDE nu vă mai poate credita pentru a susţine nicio modificare la Codul Fiscal'', a conchis el.

La rândul său, deputatul UDMR Erdei István i-a cerut ministrului Finanţelor să argumenteze care este eficienţa măsurilor de reorganizare ANAF, în condiţiile în cae întreprinzătorii sunt ''tot mai nemulţumiţi'' şi semnalează ''comportamentul neprietenos şi câteodată chiar agresiv al angajaţilor ANAF''.

El a criticat şi faptul că pentru Fisc toţi contribuabilii sunt ''contravenienţi''.

''Cum este posibil ca o modificare amplă care vizează în total vreo 250 de amendamente (…) să se producă fără ştirea ministrului MFP? (…) Despre această propunere s-a spus că este un material de lucru, dar cum îl putem considera astfel având în vedere că a apărut în spaţiul public ca propunere de OUG?'', a conchis deputatul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici