După verificarea buletinelor din 31 de judeţe, BEC a numărat 778 voturi-Băsescu şi 697-Geoană -surse

Membrii Biroului Electoral Central, care au reluat, duminică, verificarea şi renumărarea voturilor declarate nule, au numărat, după reexaminarea buletinelor primite de la 31 de circumscripţii, 778 de voturi valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 697 pentru Mircea Geoană, susţin surse oficiale.

19 afișări
Imaginea articolului După verificarea buletinelor din 31 de judeţe, BEC a numărat 778 voturi-Băsescu şi 697-Geoană -surse

După verificarea buletinelor din 31 de judeţe, BEC a numărat 778 voturi-Băsescu şi 697-Geoană -surse (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În total, numărul voturilor declarate nule la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale a fost de 138.476 voturi.

Până la momentul transmiterii acestei ştiri, la BEC au sosit buletinele de vot declarate nule din toate cele 42 de judeţe, fiind aşteptate în continuare buletinele de la Biroul electoral pentru străinătate.

Membrii BEC au reluat, duminică dimineaţă, la ora 8.00, verificarea şi renumărarea voturilor nule, proces pe care l-au întrerupt sâmbătă la prânz, după circa 18 ore de lucru, termenul dat de Curtea Constituţională pentru finalizarea reexaminării buletinelor fiind luni, ora 15.00.

Cei 17 membri ai BEC au întrerupt, sâmbătă, verificarea şi renumărarea voturilor nule, din cauza oboselii, dat fiind că au lucrat pe tot parcursul nopţii anterioare.

Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară. Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC, după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici