Duvăz: Actele emise de MAI de la numirea lui Blaga sunt ilegale

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că decizia Curţii de Apel de a suspenda decretul de numire a lui Vasile Blaga ca ministru interimar al Internelor anulează toate actele emise de minister în ultimele două luni.

15 afișări
Imaginea articolului Duvăz: Actele emise de MAI de la numirea lui Blaga sunt ilegale

Duvăz: Actele emise de MAI de la numirea lui Blaga sunt ilegale (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Duvăz a afirmat că decizia Curţii de Apel are efecte grave, întrucât toate actele emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor de când Vasile Blaga a preluat mandatul interimar sunt lovite de nulitate.

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că, prin decizia Curţii de Apel, toate decretele de demitere şi numire în funcţii a prefecţilor sunt acte nule de drept.

"Ne putem trezi în situaţia că întreaga administraţie a emis în ultimele două luni acte care sunt nule", a completat Duvăz.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici