Ecaterina Andronescu, chemată la audieri în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor

Comisia pentru drepturile omului a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, propunerea deputatului PNL Adriana Săftoiu ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a anunţat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

666 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu, chemată la audieri în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor

Ecaterina Andronescu, chemată la audieri în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor

Propunerea a fost făcută de deputatul PNL Adriana Săftoiu pentru ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu să dea explicaţii cu privire la situaţia elevilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va fi invitată la Comisia drepturile omului de la Camera Deputaţilor pe 26 februarie.

Adriana Săftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, anunţase duminică, pe Facebook, că va cere audierea în comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educaţiei, după ce aceasta a anunţat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

"Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltătoare iniţiative. Sunt zeci de ani de când in tările model in sistemul educaţional efortul e pentru ca acesti copii să fie integraţi în învăţământul de masă, iar învăţământul special să fie o excepţie. În loc să găsescă soluţii pentru ca acesti copii să aibă profesori de sprijin, integraţi în învăţământul de masă, Andronescu se scuză lamentabil si propune o măsură aberantă, nedreaptă, lipsită de orice responsabilitate faţă de aceşti copii", scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăţi de învăţare se află acum integraţi fie în şcoli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicaţi, motiv pentru care o variantă ar fi înfiinţarea claselor separate pentru aceşti copii.

Ulterior, ministrul Educaţiei a revenit asupra declaraţiei, precizând că, de fapt, propunerea era ca aceşti elevi să fie susţinuţi suplimentar cu profesori de sprijin şi că nu s-a pus niciun moment problema segregării acestor copii în clase separate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici