Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, despre plagiatul lui Victor Ponta: Nu a redactat referinţele bibliografice conform regulilor în domeniu

Preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, susţine că Victor Ponta nu a ţinut cont de regulile privind referinţele bibliografice atunci când a redactat lucrarea de doctorat.

2559 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, despre plagiatul lui Victor Ponta: Nu a redactat referinţele bibliografice conform regulilor în domeniu

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, despre plagiatul lui Victor Ponta: Nu a redactat referinţele bibliografice conform regulilor în domeniu (Imagine: Andreea Alexndru/ Arhiva Mediafax Foto)

''Primul lucru pe care îi învăţăm pe studenţii noştri este să redacteze referinţele bibliografice. Ai scos o idee- pui la sfârşitul frazei care este referinţa, pui o cifră şi la sfârşit ai o listă cu toate referinţele bibliografice. În teza dlui Ponta nu există această menţiune în text. Există o listă cu referinţele bibliografice, plasată la sfârşitul tezei. Deci este, i-am spus şi atunci, că după părerea mea trebuia să redactezeze bibliografia aşa cum sunt regulile de scriere a acestei bibliografii'', a declarat Ecaterina Andronescu într-o emisiune Digi24.

Ecaterina Andronescu, parlamentar PSD, fost ministru al Educaţiei în timpul Guvernului Ponta 1, nu a dorit să comenteze pe tema plagiatului fostului premier.

CNATDCU a decis în data de 30 iunie să recomande Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta.

La 18 iunie 2012, ediţia online a revistei Nature a publicat ştirea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte.

O prima decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susţineau că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt.

De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult potrivit comisiei, acesta a plagiat intenţionat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297 . Singura comisie care l-a absolvit de vină a fost Consiliul Naţional de Etică, care e decis în data de 18 iulie 2012 că Ponta nu a plagiat.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat la începutul lunii august ordinul de ministru prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, acesta atacând decizia în instanţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici