Editorial Cristian Tudor Popescu: Încă un dictator de neînlocuit

Cairo: un autobuz kaki intrând în plin, strivind oamenii aflaţi pe carosabil. Am mai văzut asta în după-amiaza zilei de 21 decembrie 1989 pe bulevardul Magheru. De zile întregi ascult tot felul de analişti şi gânditori care strâmbă sceptic din nas şi ne explică de ce n-are legătură Egiptul cu România.

16 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Încă un dictator de neînlocuit

Editorial Cristian Tudor Popescu: Încă un dictator de neînlocuit (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Distinşii nu s-au aflat în stradă în decembrie '89, probabil erau ocupaţi şi atunci cu analizele. Dacă ar fi fost, poate că ar şti acum că oamenii care ies la luptă cu pieptul gol împotriva dictaturii sunt fraţi şi simt la fel, şi la Timişoara şi la Bucureşti, Cairo sau Tunis.

Sistemul securist al lui Mubarak este întrutotul asemănător cu cel al lui Ceauşescu, ambele născute din KGB-ul sovietic. Când scriam în anii '90 reportaje cât se poate de exacte despre mizeria halucinantă din suburbiile oraşului Cairo, "băieţii" egipteni cu ochi albaştri sunau la redacţia Adevărul şi cereau să fiu adus la ordine, adică să scriu articole pozitive sau să tac, metoda aplicată jurnaliştilor egipteni, pe care o cunoscută realizatoare tv a denunţat-o acum dându-şi demisia.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici