Editorial Cristian Tudor Popescu: Mâna moartă şi Sectorul Bruxelles

Lăscărică se făcea cui dintr-o bere. Băuse vreo trei, aşa că a adormit într-un dulap cu contactoare. Acolo l-a găsit conducerea întreprinderii Automatica, unde eram în practică. A urmat o şedinţă UASCR în care Lăscărică urma să primească vot de blam, aşa cum fuseserăm „prelucraţi” de la prezidiu.

1707 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Mâna moartă şi Sectorul Bruxelles

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Fireşte că prostia colegului Lăscărică nu era o mândrie pentru studenţii primei facultăţi tehnice a ţării, Automatica din Bucureşti, dar când a fost să ridicăm mâna ne-a lovit paralizia pe toţi.

Agitaţie în prezidiu. Încă o repriză de „lămurire” tovărăşească – gestul abominabil al colegului vostru trebuie sancţionat. Iarăşi, „cine e pentru?”,  iarăşi toată lumea mână moartă.

Ei, şi-atunci a apărut un tovarăş în costum bleumarin, cu cravată neagră, care a modificat liniile câmpului magnetic intrând în aulă. Vorbea, aş fi spus câţiva ani mai târziu, ca un preot cu naganul sub sutană, deşi ne numea „măi băieţi”.

N-a încercat nicio clipă să ne convingă că Lăscărică era un criminal. A fost pragmatic. Măi băieţi, dacă vă încăpăţânaţi să nu vă daţi blamul, atunci colegul o să primească, vă garantez eu, o sancţiune poate mai gravă de la Sector, iar voi, ca organizaţie care cuprinde şi membri de Partid, veţi avea mari probleme. Aşa că ascultaţi ce vă spun, că v-o spun părinteşte, votaţi acum ce trebuie că altfel e de rău.

Citeşte continuarea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici