Editorial Cristian Tudor Popescu: T. Băsescu-Anvers ros de grija morţilor Revoluţiei

Coabitarea din ce în ce mai avansată cu Victor Ponta e cât se poate de logică, tactic şi strategic, pentru Traian Băsescu.

1314 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: T. Băsescu-Anvers ros de grija morţilor Revoluţiei

Editorial Cristian Tudor Popescu: T. Băsescu-Anvers ros de grija morţilor Revoluţiei

 Ieşind la televizor şi anunţând că a aprobat toate numirile de procurori-şefi, legea retrocedărilor şi, bonus, îl trimite pe premierul Ponta în locul lui la Consiliul European,  preşedintele comunică simbolic populaţiei că are încă destulă putere în stat, că peste el nu se poate trece.

În acelaşi timp, lărgeşte fisura dintre PSD şi PNL, dintre Ponta şi Antonescu, în care şi-a băgat icul, procedeu care îl ajută să se menţină la putere până în 2014 şi să creeze spaţiu de manevră formaţiunii politice pe care o va conduce după aceea.

Ilogică mi s-a părut, în schimb, în toată vorbirea  făcută de T. Băsescu, insistenţa cu care a pus mandatul procurorului general, ridicolul Niţu, sub semnul elucidării crimelor Revoluţiei.

Fireşte că aş fi şi eu interesat să aud oficial, pân-oi muri, din ordinul cui au pierit atâţia oameni după 22 decembrie `89. Dar aceasta este deja o anchetă de „Dosarele Istoriei”, de care ar putea să se ocupe mai degrabă Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului sau alte organisme similare, nu procurorii.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici