Editorial CTP: Cine ce nu e

O paranteză murdară – aşa arată cele 7 săptămâni în care USL s-a străduit să scape de Băsescu. Dacă marţi, 21 august, după tot acest bâlci distrugător, în loc să rupă pisica, CCR produce o decizie ceţoasă, aruncând zisul patruped în Parlament, cred că nervii românilor, şi aşa întinşi strună, ar ceda. Ajunge.

2254 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP: Cine ce nu e

Editorial CTP: Cine ce nu e

 E simplu şi sumbru să socotim pagubele din paranteza murdară: bani cheltuiţi, bani pierduţi, avarii de imagine în Occident, scăderea încrederii românilor în votul democratic,  mai multă ură între oameni. Totuşi, am putea identifica şi nişte câştiguri ale perioadei?

Da, în caz că ne gândim la cunoaşterea apofatică, negativă, ca la un mod de reducere a neştiinţei. Am aflat, mulţumită acţiunii hazardate şi heirupiste a USL, cine ce nu este.

Crin Antonescu nu e bun de preşedinte al României. Din 2009 şi până acum am tot observat alunecarea spre găunos, spre demagogie politicardă a unui crin tot mai galben. Dar nu credeam că poate ajunge la un adevărat delir de sine, la un autocult al personalităţii – măcar cultul lui Ceauşescu era făcut de alţii. „Ori tu, ori eu!”,  „Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară!”, „Eu am în spate voturile a 7,5 milioane de români, Băsescu îl are pe ambasadorul SUA şi 900.000 de voturi.  Cine e mai puternic?” Mai puternică e paranoia, pentru că Antonescu a ajuns să-i sufle în ceafă Monicăi Macovei,  prevestitoarea războiului civil, cu declaraţia „Vor fi tensiuni sociale, dacă Băsescu rămâne la Cotroceni”.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici