Editorial CTP: Recensământul moroilor şi pretutindenarilor electorali

O lună de zile. Cu atât a fost întârziată comunicarea rezultatului pentru preşedinţia SUA, în 2000, ca să poată fi renumărate voturile din statul Florida, prin decizia Curţii Constituţionale. Nu sunt deci un capăt de ţară cele 40 de zile date de Curtea Constituţională a României autorităţilor pentru a stabili numărul real şi unic al cetăţenilor români cu drept de vot.

591 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP: Recensământul moroilor şi pretutindenarilor electorali

Editorial CTP: Recensământul moroilor şi pretutindenarilor electorali

E o poziţie raţională, corectă profesional,  refuzul de a pronunţa o decizie crucială pentru România pe o bază nesigură.  Nu e treaba CCR să determine numărul de alegători, Curtea doar foloseşte acest număr în calculul cvorumului de 50 % plus unu, prin care se validează sau nu referendumul.

Cred că nu au ce să caute în această operaţie de renumărare datele caricaturii de recensământ făcute de INS. Spuneam la vremea respectivă că nu mi-a bătut nimeni la uşă să mă recenzeze şi când am scris asta în Gândul,  zeci de oameni mi-au semnalat că nici pe ei nu i-a căutat nimeni. Repet, conducerea INS ar trebui destituită în bloc şi anchetată, nu consultată.

Calea anevoioasă, dar sigură, este verificarea listelor electorale la nivel de fiecare autoritate locală, făcută de reprezentanţii guvernului în prezenţa observatorilor PDL şi ai organizaţiilor civice, neguvernamentale. Cu această ocazie pot fi elucidate şi misterele localităţilor cu prezenţe la vot de peste  100%,  iar moroii electorali pot ieşi la lumină – Autoritatea Electorală Permanentă a găsit deja vreo 30 şi ceva de mii.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici