Editorial CTP: Vă place de Băsescu?

La această întrebare formulată uşor incult se reduce documentul de acuzare al lui T. Băsescu în vederea suspendării. Din punct de vedere juridic, dacă preşedintele ar urma să fie direct demis, fără referendum, actul USL ar fi insuficient pentru o astfel de sentinţă.

4633 afișări
Imaginea articolului Editorial CTP: Vă place de Băsescu?

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Lui Băsescu i se pun în sarcină tot felul de declaraţii pe care ni le amintim cu toţii; pe baza lor poţi să-ţi faci o părere despre politicianul, democratul şi omul Băsescu, dar strict juridic, chiar dacă cineva declară că a comis sau va comite o crimă, aceasta nu e o dovadă suficientă pentru condamnarea respectivului. În Justiţie e nevoie de fapte.

Că T. Băsescu a condus în mod discreţionar guvernele Boc şi Ungureanu, asta s-a văzut şi se datorează slugărniciei celor doi, dar preşedintele nu a semnat vreun document peste guvern şi premier care să-l acuze efectiv. Slugărnicia nu e trecută în Constituţie.

Tăierea salariilor şi pensiilor bugetarilor a fost anunţată, arogant, chiar dispreţuitor, dar numai anunţată de T. Băsescu,  nu el a semnat hotărârea de guvern.

Fiecare dintre capetele de acuzare este discutabil în acest mod.  Ceea ce nu înseamnă că nu e necesar să se ajungă la referendum. În situaţia de fapt, coabitarea Băsescu – USL  se dovedeşte un coşmar. Ar fi cea mai proastă continuare pentru România: scandal politic perpetuu, nesiguranţă în ochii investitorilor, fragilitate economică, nonguvernare. USL a luat Curţii Constituţionale posibilitatea  de a bloca suspendarea preşedintelui, cu care o înzestrase, prevăzător, PDL. Manevră sfidătoare, după altă manevră sfidătoare. Dar să ne imaginăm ce ar urma dacă acum CCR ar împiedica referendumul – se poate ajunge la blocarea întregii societăţi româneşti.

Citeşte continuarea materialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici