Elena Băsescu: Nu ştiu dacă mai am cabinet de europarlamentar la Sibiu, dar încă plătesc asistenţii. Turcan: Doamna EBA are o fracţionare de logică

Elena Băsescu spune că nu ştie dacă mai are cabinet de europarlamentar la Sibiu şi că a înţeles că acesta i-ar fi fost desfiinţat de deputatul PDL Raluca Turcan, dar că ea îşi plăteşte în continuare asistenţii parlamentari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

559 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu: Nu ştiu dacă mai am cabinet de europarlamentar la Sibiu, dar încă plătesc asistenţii. Turcan: Doamna EBA are o fracţionare de logică

Elena Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Elena Băsescu a spus, sâmbătă, la Sibiu, în discursul susţinut la lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare, că nu ştie dacă mai are cabinet de europarlamentar în oraş, deşi plăteşte în continuare salariile asistenţilor.

"Eu nu ştiu dacă am avut cabinet de europarlamentar la Sibiu sau încă îl mai am, în condiţiile în care eu încă plătesc asistenţi parlamentari. Am înţeles că doamna Raluca Turcan (preşedinte al PDL Sibiu - n.r) mi-a desfiinţat cabinetul de europarlamentar", a afirmat Elena Băsescu.

Ulterior, ea a spus, într-o conferinţă de presă, că plăteşte doi asistenţi pentru cabinetul de europarlamentar de la Sibiu, dar că nu beneficiază de serviciile acestora.

"Plătesc doi asisteni care am impresia că sunt şi asistenţii doamnei Raluca Turcan. Măcar puteau să mă anunţe că mi-au desfiinţat cabinetul ca să-mi iau pe altcineva care să mă şi ajute", a declarat Elena Băsescu.

Întrebată cum a aflat că nu mai are acest cabinet de europarlamentar, Elena Băsescu a spus că a vrut să facă o conferinţă de presă pentru un raport al activităţii de europarlamentar, iar un fost coleg a anunţat-o că nu mai are cabinet de europarlamentar la Sibiu.

"M-a anunţat că nu mai am acest cabinet. Putea să mă anunţe ca să întrerup contractele asistenţilor locali. Cred că-i convine (preşedintelui PDL Sibiu, Raluca Turcan - n.r) să beneficieze în continuare, pentru
organizaţia de tineret a PDL Sibiu, de aceste fonduri de la Parlamentul European", a mai afirmat Elena Băsescu.

Ea a susţinut că nici angajaţii pe care îi plăteşte nu îi mai răspund la telefon şi nu poate discuta cu ei.

"Nici oamenii pe care-i plătesc nu au avut bunul simţ să-mi spună ce se întâmplă. Eu nu ştiu care este atmosfera acolo la organizaţia de tineret, dar s-au ferit de mine pur şi simplu. Efectiv, au întrerupt legătura, deşi sunt încă plătiţi", a adăugat Elena Băsescu.

Elena Băsescu, Elena Udrea, Cristian Preda, Teodor Baconschi şi alţi lideri ai PMP, dar şi Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, au participat, sâmbătă, la Sibiu, la lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare. Întâlnirea a avut loc la un hotel de patru stele din centrul oraşului, care îi aparţine omului de afaceri Ilie Carabulea, aflat în arest.

În octombrie 2009, Elena Băsescu şi-a deschis un cabinet de europarlamentar în sediul PDL Sibiu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu, ea declarând atunci că va veni o dată pe lună la acest birou. Elena Băsescu anunţa că biroul va avea program de luni până vineri, câte patru ore pe zi, iar petiţiile sibienilor vor fi preluate de doi angajaţi plătiţi din fonduri de la PE.

Pe uşa sediului central al organizaţiei Sibiu a PDL a existat un afiş pe care era menţionat "Cabinet europarlamentar Elena Băsescu", afiş care a dispărut însă imediat după ce fiica cea mică a preşedintelui a demisionat din PDL, în 24 martie, şi s-a înscris în PMP.

Turcan despre cabinetul de europarlamentar al Elenei Băsescu: Doamna EBA are o fracţionare de logică

Preşedintele PDL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat, sâmbătă, referitor la închiderea cabinetului de europarlamentar al Elenei Băsescu, că aceasta "are o fracţionare de logică" dacă îşi imaginează că în sediul organzaţiei judeţene a PDL Sibiu poate funcţiona cabinetul unui membru PMP.

"Doamna EBA are o fracţionare de logică. Cum îşi imaginează că în sediul organizaţiei judeţene a PDL Sibiu poate să funcţioneze cabinetul europarlamentar al unui membru PMP?", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Raluca Turcan.

Ea a spus că alte comentarii sunt de prisos înaintea rezolvării acestei "probleme de logică".

"După ce-şi rezolvă problema de logică, mai discutăm", a adăugat Raluca Turcan.

Aceasta a refuzat să facă orice comentariu legat de plata celor doi asistenţi de către Elena Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici