Elevii vor merge la şcoală la toamnă. Ministrul Educaţiei: „Valul patru nu va fi atât de agresiv”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, e convins că noul val al pandemiei de COVID-19 nu va mai afecta desfăşurarea procesului de învăţământ.

3363 afișări
Imaginea articolului Elevii vor merge la şcoală la toamnă. Ministrul Educaţiei: „Valul patru nu va fi atât de agresiv”

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei: „Învăţământul online ne-a adus pierderi foarte mari. Sunt pentru întoarcerea fizică în şcoli. Un eventual val patru nu va fi atât de agresiv. ”

"Sunt optimist. Chiar dacă va fi un val patru, nu va fi unul la fel de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal”, a spus Câmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Ministrul consideră că învăţământul online a adus pierderi mari elevilor, care vor putea fi recuperate cu greu. ”Sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, cât şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice", a mai declarat ministrul care a îndemnat în continuarea la păstrarea regulilor sanitare şi de igienă în şcoli.
 
„Sunt universităţi care vor beneficia de sprijinul universităţilor de medicină şi farmacie pentru organizarea unor centre de vaccinare în campusurile universitare înainte de cazarea studenţilor pentru începerea anului universitar. Pentru elevi o să organizăm centre de vaccinare cât mai aproape de şcoli, acolo unde va fi posibil chiar şi în şcoli. Nu trebuie să uităm că pentru elevi este nevoie şi de acordul părinţilor", a menţionat Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici