Eliminarea supraaccizei pe carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time, raport favorabil în Comisia de buget

Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un raport favorabil de adoptare a proiectului de lege care elimină supraacciza pe carburanţi, actul normativ urmând să meargă la vot în plenul de miercuri al forului legislativ.

3008 afișări
Imaginea articolului Eliminarea supraaccizei pe carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time, raport favorabil în Comisia de buget

Eliminarea supraacizei pe carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time, raport favorabil în Comisia de buget

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea, de la 1 ianuarie 2020, a supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time. Camera Deputaţilor este for decizional pentru iniţiativa legislativă.

Proiectul de lege vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor part-time.

"Având în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanţi şi de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parţial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

- Diminuarea accizei la carburanţi, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

- Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parţial şi aplicarea unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat şi nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară, care ţine de o decizie discreţionară a Guvernului", arată expunerea de motive a actului normativ.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a scris ulterior pe Facebook că românii trebuie să scape de supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea muncii part-time.

"Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor: Supraacciza la carburanţi şi supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia şi votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioşi şi acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanţi şi de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune veşti de sărbătorile de iarnă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici