Este România pregătită pentru valul 3 al epidemiei de COVID-19? Ludovic Orban: „Nu ne dorim să ajungem la limită”

  • Ludovic Orban a fost întrebat dacă România e pregătită pentru valul 3 al pandemiei
  • Premierul răspunde că orice măsură care aduce noi restricţii generează opoziţie în societate
  • Restricţiile sunt, însă, extrem de necesare pentru a nu se ajunge la o limită ce nu trebuie atinsă, a declarat Orban
5374 afișări
Imaginea articolului Este România pregătită pentru valul 3 al epidemiei de COVID-19? Ludovic Orban: „Nu ne dorim să ajungem la limită”

Orban a spus, luni seara, întrebat dacă România este pregătită pentru valul 3 al pandemiei, că se fac eforturi constante şi se achiziţionează tot ce e posibil, însă există limite.

„Facem eforturi constante pentru a ne pregăti, pentru a face faţă şi mai bine. Practic, puteţi vedea că am făcut progrese. Sigur, nu pot să zic că sunt progresele chiar la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe toate liniile, şi în materie de echipamente de protecţie, în materie de aparate de diagnosticare Real Time PCR, acum am decis să achiziţionăm şi 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele de vârstnici, cămine de persoane cu dizabilităţi, centre de copii. Încercăm şi aici să creştem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide. În ceea ce priveşte creşterea capacităţii de tratare în scţiile de ATI vedeţi, cu precizarea că nimeni nu ar fi crezut că aştăzi există în Terapie Intensivă aproximativ 1.180 şi ceva de pacienţi care beneficiază de tratament medical şi creştem în continuare capacitatea de tratare (...) Sigur că avem o limită care este dată de limita de personal şi de condiţiile tehnice”, a spus Ludovic Orban.

Orban a precizat că sunt spitale în care consumul de oxigen a crescut de 5 ori.

„În materie de alimentare cu oxigen facem eforturi permanente. La Spitalul Colentina consumul de oxigen a crescut faţă de luna iunie de 5 ori. (...) Pe măsură ce se înfiinţează noi secţii de terapie intensivă trebuie să facem faţă creşterii consumului de oxigen. (...) Nu ne dorim în situaţia în care să ajungem aproape de limită sau la limită. Dacă oamenii înţeleg, dacă respectă regula, putem să oprim creşterea numărului de cazuri, (...) să reducem numărul de oameni care au nevoie de tratament, mai ales în ATI”, a mai spus Orban.

Întrebat de ce nu s-au mai luat măsuri suplimentare pentru combaterea pandemiei. Orban a explicat faptul că „orice măsură de restricţii generează foarte multă opoziţie în societate”.

„Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii, fiind în campanie electorală, tocmai pentru că am considerat că este nevoie de noi restricţii pentru oprirea creşterii numărului de cazuri. (...) Am luat decizia de carantinare peste tot unde a fost nevoie”, a explicat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici