Eugen Tomac, despre măsurile fiscale: O catastrofă, efectele vor fi dezastruoase

  • PNL trebuie să se retragă de la guvernare, iar ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, să-şi dea demisia, declară la RFI preşedintele PMP, Eugen Tomac.
  • El spune despre măsurile fiscale publicate marţi dimineaţă că vor avea efecte dezastruoase pentru economia României.
586 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, despre măsurile fiscale: O catastrofă, efectele vor fi dezastruoase

„Este o catastrofă ceea ce propune în momentul de faţă Guvernul, pentru că nu au nici un fel de studiu de impact, nu există nici un fel de măsuri tranzitorii, în condiţiile în care legea fiscal-bugetară obligă Guvernul să implementeze orice fel de modificări cu termen de implementare şase luni”, spune Eugen Tomac.

Preşedintele PMP cere PNL să se retragă din Guvern.

„Singurul lucru pe care-l poate face politic acum Guvernul este să se retragă PNL de la guvernare, iar domnul Marcel Boloş să-şi prezinte demisia. Un asemenea document este de neacceptat pentru un partid care promovează susţinerea mediului de afaceri şi proprietatea privată. Este inacceptabil acest compromis pe care-l face PNL-ul. Singurul lucru pe care-l poate face în momentul de faţă este să se dezlipească definitiv de PSD, pentru că este o asumare nefirească, e ceva de necrezut că în România anului 2023, un partid pretins de dreapta se transformă peste noapte într-o anexă a PSD şi dă o asemenea lovitură economiei. Efectele vor fi dezastruoase pentru economia României”, încheie Tomac.

Ministerul de Finanţe a pus marţi în dezbatere publică proiectul de creşteri de taxe şi introducere de taxe noi. Coaliţia a renunţat la ajustorul fiscal şi a păstrat un „impozit minim pe cifra de afaceri” pentru firme cu afaceri mai mari de 50 mil. euro şi pentru bănci, anunţă Ziarul Financiar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici