Gorghiu propune înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, le-a propus colegilor săi din PNL, înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali, deoarece arată că astfel de infracţiuni au un grad ridicat de repetabilitate.

147 afișări
Imaginea articolului Gorghiu propune înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri

Gorghiu propune înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri

„Propunerea pe care le-am făcut-o colegilor mei (...) este cea legată de o măsură concretă legată de registrul traficanţilor. Este după modelul registrului agresorilor sexuali. Acest registru va reprezenta un mijloc de cunoaştere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni în sfera traficului ilicit de droguri. Adică am putea să ştim: localitatea, deplasarea, modalitatea în care trafichează acele droguri, mijlocul folosit. Aceste date pot fi transmise cu celeritate tuturor agenţilor de poliţie, altor organizaţii care aplică legea competentă locului de destinaţie”, a spus, luni, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Aceasta opinează că registrul traficanţilor ar fi o soluţie în vederea asigurării prevenţiei recidivei.

„Am să vă spun argumentul pentru care gândim acest registru al traficanţilor. În sistemul penitenciar din România, din 23 de mii de deţinuţi, aproape 1.100 execută pedepse privative de libertate pentru comiterea unor infracţiuni din sfera traficului de droguri. Din ele, 709 sunt recidiviste sau cunoscute cu antecedente penale. Mai exact un procent de 65,22%, foarte sus. Asta înseamnă un potenţial criminogen crescut, cu un grad ridicat de repetabilitate pe care îl comportă aceste persoane care comit infracţiunea de trafic”, spune Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici