Eugen Tomac, în cadrul campaniei „Uniţi în Europa”: Frontiera UE trebuie să se întindă până la Nistru

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a susţinut, sâmbătă, că UE ”trebuie să se întindă până aici, la Nistru”, el dând startul campaniei de promovare a mesajului “Uniţi în Europa” la Soroca, în Basarabia.Tomac a mai spus împreună cu Traian Băsescu PMP va reuşi să impună pe agenda Uniunii acest subiect.

324 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac, în cadrul campaniei „Uniţi în Europa”: Frontiera UE trebuie să se întindă până la Nistru

Eugen Tomac: Frontiera UE trebuie să se întindă până la Nistru

”Prima oprire. Soroca! Am ales să dau startul campaniei de promovare a mesajului nostru “Uniţi în Europa” la Soroca, în Basarabia, dintr-un motiv foarte simplu. Frontiera UE trebuie să se întindă până aici, la Nistru. Aşa îmi doresc şi aşa este firesc”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a afirmat că vineri seara a avut, împreună cu secretarul general adjunct al PMP, Rizia Tudorache, vicepreşedinte al CJ Ilfov şi echipa partidului din Chişinău, o cină de lucru cu oameni care îşi doresc şi luptă pentru reunire, oameni care au încredere în reuşita proiectului de ţară: Unirea R. Moldova cu România.

”Românii de la Soroca, oraş aflat pe malul Nistrului, unde Ştefan cel Mare a înălţat o cetate din lemn, iar apoi, Petru Rareş a construit-o din piatră, românii nu au abandonat niciodată limba română, luptând chiar şi în cele mai grele şi umilitoare timpuri, pentru istoria adevărată, pentru păstrarea identităţii româneşti. Pentru mine “Uniţi in Europa” înseamnă toţi românii în Uniunea Europeană, iar acest lucru îl putem realiza doar prin unirea celor două state româneşti. Pentru a atinge acest obiectiv însă avem nevoie de aliaţi puternici la Bruxelles şi în toată Europa. Împreună cu Preşedintele nostru, Traian Băsescu, vom reuşi să impunem pe agenda Uniunii Europene realizarea acestui obiectiv, la fel cum am reuşit să facem din relaţia cu R. Moldova o prioritate a politicii externe a României”, a adăugat Tomac.

El a menţionat că linia politică a preşedintelui Băsescu înseamnă o mai bună integrare a României în Uniunea Europeană, înseamnă combaterea populismului promovat de Victor Orbán şi alţi antieuropeni şi, mai ales, înseamnă ”o Uniune Europeană care să se întindă până la Nistru”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici