Eurodeputat: Majorarea pensiilor este, de fapt, un furt. Trebuia să fie minimum 21%

„Marele anunţ prezentat de către PSD şi PNL drept o mare favoare făcută pensionarilor este, de fapt, un furt”, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP. El spune că majorarea ar fi trebuit să fie de minimum 21%, ca să respecte legea.

593 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Majorarea pensiilor este, de fapt, un furt. Trebuia să fie minimum 21%

Eurodeputat: Majorarea pensiilor este, de fapt, un furt. Trebuia să fie minimum 21%

„Majorarea pensiilor prin furt. Marele anunţ prezentat de către PSD şi PNL drept o mare favoare făcută pensionarilor este, de fapt, un furt.Legea pensiilor obliga Guvernul să indexeze pensiile cu inflaţia plus 35% (pentru 2023) din creşterea salariului mediu pe economie (în septembrie 2022, majorarea este de 13,8%). Având in vedere că avem o inflaţie de minimum 16%, iar 35% din creşterea salariul mediu înseamnă încă 5%, PSD şi PNL trebuiau să iasă şi să anunţe măcar o majorare a pensiilor de 21% (ca să respecte legea) – dacă nu 25% cât a solicitat PMP. Tot circul legat de cifra privind majorarea pensiilor cu doar 12,5% este de fapt o mare minciună. Ba mai mult, au furat aproape aproape 8,5% din ceea ce avea dreptul fiecare pensionar”, transmite Eugen Tomac.

Reacţie liderului PMP vine după ce, luni, coaliţia a decis majorarea punctului de pensie cu 12,5%.

„Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial şi trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflaţia crescută”, arată premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, într-o postare despre majorarea pensiilor.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a dat detalii despre majorarea pensiilor şi a adăugat că se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărţit în două tranşe semestriale pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici