Prima pagină » Politic » Percheziții DNA la domiciliul lui Piedone din Bragadiru și în Sinaia / Cinci locații din București, Ilfov, Prahova și Constanța sunt vizate / Șeful ANPC, suspectat că a avertizat un operator economic înainte de control / Ce a declarat acesta

Percheziții DNA la domiciliul lui Piedone din Bragadiru și în Sinaia / Cinci locații din București, Ilfov, Prahova și Constanța sunt vizate / Șeful ANPC, suspectat că a avertizat un operator economic înainte de control / Ce a declarat acesta

Cristian Popescu Piedone, șeful ANPC, este vizat de o anchetă DNA pentru că ar fi transmis informații confidențiale unui operator economic înainte de un control la un hotel. Procurorii au făcut marți dimineață percheziții în mai multe locații, inclusiv la domiciliul său și în locul unde era cazat pe litoral. Hotelul vizat este Hotel Internațional din Sinaia, aflat în proprietatea lui Dan Radu Rușanu, fost lider liberal și fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.
Percheziții DNA la domiciliul lui Piedone din Bragadiru și în Sinaia / Cinci locații din București, Ilfov, Prahova și Constanța sunt vizate / Șeful ANPC, suspectat că a avertizat un operator economic înainte de control / Ce a declarat acesta
Nițu Maria
22 iul. 2025, 12:10, Politic

Cum a lăudat Piedone pe TikTok hotelul controlat după ce a fost anunțat, potrivit DNA: „Miroase a fresh. Aveți hotel de 200 de stele”

Perchezițiile DNA în dosarul în care este cercetat Cristian Popescu Piedone au început după ce șeful ANPC l-ar fi anunțat din timp pe patronul unui hotel din Sinaia despre un control care urma să aibă loc și i-ar fi spus ce trebuie să facă ca totul să fie în regulă, spun surse pentru MEDIAFAX.

Mai mult, Piedone a condus personal controlul și a filmat întreaga acțiune, postând un videoclip cu multe laude pe TikTok.

Controlul a fost efectuat chiar de șeful ANPC, care, în mod obișnuit, se filmează în timpul verificărilor și postează videoclipuri pe TikTok, au mai adăugat sursele.

Spre deosebire de alte controale în care găsește probleme legate de igienă, la hotelul din Sinaia nu a identificat nimic în neregulă, care să iasă în evidență.

Piedone, dus la audieri. Șeful ANPC: „Nu s-a găsit nimic la percheziții”

Cristian Popescu Piedone a părăsit locuința sa, unde procurorii au venit marți dimineață pentru a face percheziții în prezența sa. Acesta a fost urcat într-o mașină care îl duce la sediul DNA pentru a fi audiat.

Cristian Popescu Piedone spune că procurorii DNA nu au găsit nimic la perchezițiile făcute în locuința sa: „Vorbele sunt scurte, nu dau declarații acum, dar vă spun, percheziția s-a terminat, s-a desfășurat în condiții extrem de profesionale”.

„Nu s-a ridicat nimic, nu s-au găsit documentele, s-a închis percheziția, probabil acum se închide percheziția și la biroul ANPC”, a declarat Piedone.

Proprietarul firmei îmi este prieten, dar nu am avut niciun schimb de informații, afirmă Piedone

Aducându-l de pe litoral în baza unui mandat, autoritățile l-au audiat pe Piedone, care a comentat acuzațiile formulate de DNA. Șeful ANPC respinge acuzația de trafic de influență și susține că „am deranjat foarte multă lume”.

Cristian Popescu Piedone a declarat că proprietarul firmei care ar fi fost avertizată de un control ANPC îi este prieten. Nu am avut niciun schimb de informații, a mai spus Piedone. Procurorii DNA fac marți mai multe percheziții, printre cei vizați fiind și șeful ANPC.

Declarațiile au fost făcute marți.

„Lucrurile astea, dacă s-ar fi întâmplat, ar fi fost în mai când a fost comandament pe Valea Prahovei, nu eu am coordonat acel comandament”, le-a explicat Piedone jurnaliștilor adunați în fața casei din județul Ilfov.

UPDATE

Biroul de Informare și Relații Publice anunță că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, de către funcționari publici și complici ai acestora.”

Hotelul vizat este Hotel Internațional din Sinaia, aflat în proprietatea lui Dan Radu Rușanu, fost lider liberal și fost președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Perchezițiile se desfășoară în cinci locuri.

„În cursul zilei de 22 iulie 2025, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Prahova și Constanța, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice sau sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale”, a mai transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA.

Știrea inițială

Procurorii DNA desfășoară marți dimineață percheziții în mai multe locații care au legătură cu Cristian Popescu Piedone, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Potrivit surselor Mediafax, acesta este investigat pentru posibile fapte de corupție. Potrivit anchetatorilor, el ar fi oferit date confidențiale unui agent economic înainte de controlul oficial.

Sursele Mediafax au confirmat că, în aceste momente, au loc percheziții la domiciliul șefului ANPC. Cristian Popescu Piedone este cazat la complexul rezidențial „DeSilva” din Mamaia Nord.

Operațiunea vizează și două locuințe ale șefului ANPC. Una din Bragadiru, care aparține lui Piedone, și alta din Sinaia, asociată cu agentul economic care ar fi fost informat în prealabil despre un control oficial.

Informațiile obținute de jurnaliști arată că șeful ANPC se deplasa către locuința sa din Bragadiru la momentul descinderilor.

În ultimele luni, Piedone a fost foarte activ în controalele ANPC. A mers personal la verificări în restaurante, magazine și centre comerciale, unde a făcut publice neregulile descoperite. A devenit cunoscut pentru stilul său direct și pentru prezența constantă în rețelele sociale.

În februarie 2025, Cristian Popescu Piedone a fost numit șef al ANPC. Cu un an înainte, în perioada în care era primar al Sectorului 5, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, după ce și-ar fi numit ginerele într-o comisie locală. Cazul este în prezent pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție.