Eurodeputatul Tomac: Cheia e la noi, trebuie doar să fructificăm aceasta oportunitate şi să aderăm la Schengen

Este tot mai clar că la nivelul UE există un consens politic pentru a consolida Uniunea Europeană în contextul noilor provocări. Şi acest lucru se va face prin intrarea în Schengen, cel mai probabil, de la începutul anului viitor a României, Bulgariei şi Croaţiei, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac.

271 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Tomac: Cheia e la noi, trebuie doar să fructificăm aceasta oportunitate şi să aderăm la Schengen

„Anunţul Cancelarului german Olaf Scholz privind îndeplinirea de către România a criteriilor pentru aderarea la spaţiul Schengen trebuie citită corect. În primul rând, este tot mai clar că la nivelul UE există un consens politic pentru a consolida Uniunea Europeană în contextul noilor provocări. Şi acest lucru se va face prin intrarea în Schengen, cel mai probabil, de la începutul anului viitor a României, Bulgariei şi Croaţiei. Sper că, la Bucureşti, liderii PNL şi PSD să nu îngroape din nou aceasta şansă - aşa cum au făcut acum zece ani când, pur şi simplu, au scos România de pe agenda UE. Cheia e la noi, trebuie doar să fructificăm aceasta oportunitate şi să aderăm la Schengen cât mai rapid pentru a scăpa de acest complex umilitor de cetăţean european fără drepturi egale cu cetăţenii din Europa de Vest”, transmite liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, au salutat anunţul cancelarului german Olaf Scholz.

Croaţia, România şi Bulgaria, ţări din Uniunea Europeană, îndeplinesc toate condiţiile pentru a deveni membre cu drepturi depline ale spaţiului Schengen fără paşapoarte, a declarat luni cancelarul german Olaf Scholz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici