Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu dezvăluie de ce a picat Congresul PES de la Bucureşti

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu, a explicat, într-un interviu pentru Gândul, că "mutarea" de la Bucureşti la Bruxelles, a Congresului PES, nu este o pierdere majoră pentru PSD. Paşcu a precizat că soluţia a fost propusă de Victor Ponta, ca răspuns la intenţia socialiştilor germani de a nu participa la Congresul de la Bucureşti: "Ideea a venit din partea socialiştilor germani, din câte am văzut.

637 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu dezvăluie de ce a picat Congresul PES de la Bucureşti

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu dezvăluie de ce a picat Congresul PES de la Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ei sunt cei care au spus, "Nu, domnule, nu e bine să mergem acum la Bucureşti". În consecinţă, am spus şi noi că nu are rost să forţăm nota şi să organizăm ceva fără socialiştii germani".

Gândul: Domnule Ioan Mircea Paşcu, cât de grav este, pentru imaginea PSD, a preşedintelui Victor Ponta, că socialiştii europeni şi-au mutat Congresul de la Bucureşti la Bruxelles?

Ioan Mircea Paşcu: Eu cred că este mai bine să nu forţăm lucrurile. Să nu tulburăm şi mai mult apele, oricum neliniştite. Organizarea Congresului PES la Bucureşti, în aceste condiţii politice - un vot masiv împotriva preşedintelui, care, totuşi, s-a întors la Cotroceni, tensiuni create de această situaţie, pregătirea alegerilor din toamnă -, ar fi apărut ca o chestiune forţată. E timp să găzduim congrese după ce lucrurile se vor calma.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici