EXCLUSIV - Camera: Un sfert dintre deputaţi au cerut să stea în chirie, 200 de aleşi vor la hotel. SITUAŢIA cazării deputaţilor

Un sfert dintre actualii deputaţi au solicitat până acum sume pentru cazarea în regim particular, respectiv 101 parlamentari din cei 412 membri ai Camerei Deputaţilor, însă 200 dintre aceştia au optat pentru cazarea în regim hotelier, conform unei situaţii transmise la solicitarea MEDIAFAX.

1432 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV - Camera: Un sfert dintre deputaţi au cerut să stea în chirie, 200 de aleşi vor la hotel. SITUAŢIA cazării deputaţilor

EXCLUSIV - Camera: Un sfert dintre deputaţi au cerut să stea în chirie, 200 de aleşi vor la hotel. SITUAŢIA cazării deputaţilor (Imagine: Alina Zamfiroiu/Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor precizează că 301 deputaţi şi-au clarificat opţiunea pentru cazare, dintre care 101 au optat pentru cazarea în alte spaţii decât cele de la hotelurile care au contract cu instituţia.

Astfel, aceştia au optat pentru obţinerea a 70% din tariful minim practicat de unităţile hoteliere, respectiv circa 133 de lei/noapte.

Între parlamentarii care au solicitat sume pentru cazarea individuală se numără inclusiv preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care se află pe lista demnitarilor care beneficiază de locuinţă din partea RA-APPS.

Totodată, între cei care beneficiază de cazare asigurată de Camera Deputaţilor se numără şi alţi miniştri, precum cel al Transporturilor, Relu Fenechiu (hotel), ministrul Apărării Mircea Duşă (hotel), ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (chirie), ministrul delegat pentru ape şi păduri, Lucia Varga (hotel), ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini (hotel), ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă (hotel) şi ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană (hotel).

De asemenea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a optat pentru cazarea în regim particular, în timp ce fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a preferat cazarea la hotel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici