Falcă: Ponta şi Antonescu mi-au propus "viaţă liniştită" dacă nu îndemn oamenii să nu meargă la vot

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă (PDL), afirmă că Victor Ponta şi Crin Antonescu i-au făcut o "propunere mârşavă", respectiv i-au promis "o viaţă liniştită" dacă nu îi îndeamnă pe arădeni să nu meargă la referendum, edilul afirmând că a perceput mesajul ca pe un şantaj.

459 afișări
Imaginea articolului Falcă: Ponta şi Antonescu mi-au propus "viaţă liniştită" dacă nu îndemn oamenii să nu meargă la vot

Gheorghe Falca (Imagine: Adi Piclisan / MediafaxFoto)

Gheorghe Falcă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost contactat, miercuri, de un "mesager" al liderului PSD Arad, Dorel Căprar, pentru a-i face o "propunere mârşavă", venită din partea liderilor USL Victor Ponta, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea.

Potrivit edilului, omul care ar fi fost trimis de Căprar l-ar fi contactat prin sms pentru a-i cere o întâlnire, iar când s-a văzut cu Falcă i-a transmis acestuia că ar putea avea asigurată "o viaţă liniştită" dacă nu îi îndeamnă pe arădeni să nu meargă la vot.

"Mi-a făcut o propunere mârşavă: că vine în numele lui Căprar, care s-a întâlnit cu Dragnea, care avea accept de la Ponta şi Antonescu ca eu să nu îi îndemn pe arădeni să nu vină la vot, iar eu voi beneficia de bunătatea acestor trei lideri", a spus primarul.

Întrebat în ce fel ar putea beneficia de "bunătatea" liderilor USL, Falcă a spus că a perceput mesajul ca pe un şantaj.

"A fost un fel de şantaj sau o combinaţie de şantaj şi ofertă. În mintea celor de la PSD, eu am probleme cu nu ştiu ce dosare, însă nu am niciun dosar. Deci ei îmi rezolvă problemele dacă eu nu o să le spun cetăţenilor să stea acasă. Mi-au transmis că o să am o viaţă mai liniştită", a declarat democrat-liberalul Falcă.

Edilul a spus că la propunerea făcută de "mesager" l-a oprit pe acesta şi i-a spus că a făcut o mare greşeală.

La insistenţele jurnaliştilor, Falcă a dezvăluit numele "mesagerului", respectiv Georgel Florea, care lucrează în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad, la Departamentul de Control.

"Am auzit că şi-a dorit să devină director la un moment dat. E prieten cu Dorel Căprar şi e păcat că acesta l-a pus într-o postură jenantă (…) Este una dintre conferinţele de presă pe care nu mi le-aş fi dorit, am încercat să evit să spun aceste lucruri, cerându-i lui Căprar să-şi ceară scuze, dar a refuzat”, a spus Falcă.

Primarul Aradului a mai pus că nu este de acord cu "negocieri mârşave care arată incapacitatea politică a unor lideri politici".

Georgel Florea a fost contactat de corespondentul MEDIAFAX, însă convorbirea telefonică s-a întrerupt după ce reporterul s-a prezentat, iar ulterior telefonul mobil a fost închis, bărbatul nefiind găsit nici la birou.

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, care este co-preşedinte al USL Arad, a declarat că numele indicat de Falcă nu îi spune nimic.

"Nu am auzit de Georgel Florea. Poate îl cunosc, dar numele nu îmi spune nimic. Nu am trimis pe nimeni la primar, minte, aşa cum a făcut-o de cele mai multe ori. I-am făcut o altă propunere, publică, să-şi dea demisia, să nu mai folosească religia şi biserica în scopuri politice pentru că este un ateu convins", a spus Căprar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici