Falcă spune că o singură ţară se mai opune în prezent aderării României la Spaţiul Schengen: ”una din redutele grele”

  • O singură ţară se mai opune în prezent aderării României la Spaţiul Schengen, spune la RFI eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă.
  • El se referă la Regatul Ţărilor de Jos, ”una din redutele grele”.
89761 afișări
Imaginea articolului Falcă spune că o singură ţară se mai opune în prezent aderării României la Spaţiul Schengen: ”una din redutele grele”

Gheorghe Falcă declară în contextul posibilei aderări a României la Schengen că „din primăvară, lobby-ul românesc a reuşit să câştige două redute importante, Franţa şi Germania”.

„Evident, aşteptăm vizita premierului olandez, una din redutele grele, care va primi toate documentele şi tot ce este necesar, pentru ca să reuşim în Consiliul JAI din noiembrie, cred, să punem pe ordinea de zi aderarea celor trei ţări”, afirmă liberalul.

Eurodeputatul spune că doar Olanda se mai opune aderării României la Schengen

„Din evaluările pe care le avem, a rămas una singură, Olanda, dar vor veni şi experţii europeni să reverifice stadiul tehnic şi de implementare la frontieră a politicilor UE, vor veni înainte de luna noiembrie. Din ce ştim noi, Poliţia de Frontieră şi legislaţia românească e în cadrele necesare. Dacă reuşim să trecem şi acel hop, dacă reuşim să convingem şi Olanda, există şanse foarte mari pentru a intra cred că în trepte, întâi aviaţia şi navalul şi apoi rutierul”, adaugă Falcă.

Întrebat ce demersuri mai pot fi făcute dacă România nu intră acum în Schengen, Gheorghe Falcă a spus că nu există nici un demers decât dorinţa CE de a schimba legislaţia Schengen pentru toate statele.

„Vrem să întărim frontierele UE, pentru a defini mult mai bine migraţia corectă şi migraţia incorectă şi atunci toate statele vor intra în acelaşi timp, să spunem, în noul Schengen, pe care îl doreşte CE (...). Noi ştim că CE va reface această legislaţie Schengen, lucru care înseamnă un an de dezbatere şi doi ani de implementare, deci trei ani de zile”, afirmă europarlamentarul PNL, care precizează că dacă România nu intră acum în Schengen, următoarea oportunitate de aderare ar fi peste trei ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici