Fechet anunţă că programul Rabla ar putea fi modificat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că programul Rabla ar putea fi modificat. Printre aspectele vizate se numără şi valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziţionat cu astfel de vouchere. „Este o discuţie legitimă, care a mai avut loc şi în trecut”, adaugă el.

374 afișări
Imaginea articolului Fechet anunţă că programul Rabla ar putea fi modificat

Fechet anunţă că programul Rabla ar putea fi modificat

„Am avut discuţii cu colegii de la AFM şi cu premierul. Fără îndoială, programul Rabla trebuie regândit în fiecare an pentru anul care urmează. Din acest punct de vedere urmează să agreăm o serie de principii pe care să le transpunem în noul program”, spune Mircea Fechet.

Unul dintre aceste principii, precizează ministrul Mediului, ar putea să se refere la valoarea maximă a unui autoturism care poate fi achiziţionat cu astfel de vouchere, „fie că discutăm despre Rabla Plus, fie că discutăm despre Rabla clasic”.

„Este o discuţie legitimă, care a mai avut loc şi în trecut. Va trebui să discutăm dacă mai cumpărăm maşini foarte scumpe cu vouchere Rabla. La fel cum este adevărat, nu pot să nu mă gândesc la cei doi producători de autoturisme din România care sunt şi foarte mari angajatori şi care contribuie semnificativ la PIB. Cred că atunci când discutăm despre aceste programe ar trebui să luăm în considerare şi aceste interese naţionale, să folosim cât mai mulţi bani către producătorii din România”, mai spune ministrul.

El spune că cei doi producători din România nu vor fi avantajaţi.

„În niciun caz nu vom discrimina importatorii de autoturisme, pentru că acest lucru ar înfrânge principii ale UE, cum ar fi libera circulaţie a mărfurilor”, încheie Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici