Fechet, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Concedierile nu trebuie puse pe primul loc

Ministerul Mediului poate reduce bani de oriunde, mai puţin de la investiţiile prin PNNR, prin fonduri europene şi la programele care generează locuri de muncă, spune Mircea Fechet: „concedierile nu trebuie puse pe primul loc pe lista de măsuri”.

174 afișări
Imaginea articolului Fechet, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Concedierile nu trebuie puse pe primul loc

Fechet: Concedierile nu trebuie puse pe primul loc, la reducerea cheltuielilor bugetare

Întrebat, miercuri, despre planul Guvernului de a reduce din nou cheltuielile bugetare, Fechet a spus că rămâne să se consulte cu colegii săi.

„De câte ori suntem nevoiţi să strângem cureaua, bineînţeles că Ministerul Mediului este printre primele ministere care înţelege foarte bine acest lucru şi aş vrea să vă spun că putem să reducem de oriunde, mai puţin de la investiţiile pe care ni le propunem prin PNNR, prin fonduri europene şi în general la programele care generează pe orizontală o valoare adăugată, adică locuri de muncă şi alte venituri în România”, spune ministrul.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu exclude concedierile, Fechet a răspuns că nu exclude nicio variantă, „însă va trebui mai întâi să vedem despre ce discutăm”.

„Există diferite moduri de a eficientiza activitatea unui minister şi de-a eficientiza modul în care cheltui banii în fiecare zi. Concedierile nu cred că ar trebui să fie pe primul loc într-o listă cu astfel de măsuri posibile. Cred că trebuie să evaluăm în detaliu această situaţie şi să nu folosim astfel de cuvinte decât atunci când suntem siguri că ele urmează să fie şi puse în aplicare”, a adăugat ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici