Fenechiu: Dacă Oajdea vrea să vină la PNL, putem discuta

Liderul PNL Iaşi Relu Fenechiu a declarat că, în cazul în care deputatul Daniel Oajdea va fi exclus din PDL, liberalii sunt deschişi să discute o eventuală înscriere a acestuia în PNL, dacă şi el îşi va dori acest lucru.

18 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Dacă Oajdea vrea să vină la PNL, putem discuta

Fenechiu: Dacă Oajdea vrea să vină la PNL, putem discuta (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că deocamdată Daniel Oajdea este membru al PDL, însă, dacă acesta va fi exclus din rândurile democrat-liberalilor, PNL ar putea discuta despre eventuala sa înscriere în partid.

"Dacă Oajdea va dori să vină la PNL, putem discuta. Nu mă apuc eu să-i fac propuneri în acest sens, dar nici nu resping această variantă. În politică, orice e posibil", a spus Fenechiu.

El a adăugat că, în cazul în care Oajdea va dori să vină la PNL, cuvântul decisiv îl va avea conducerea filialei.

"Nu pot spune acum nimic. E vorba de filială. Într-o asemenea situaţie, ne vom întâlni la vârful organizaţiei şi vom decide", a precizat Fenechiu.

PNL are în judeţul Iaşi trei parlamentari, însă nici unul dintre aceştia nu a fost ales într-un colegiu din municipiu.

Tot duminică, liderul PSD Iaşi Gheorghe Nichita a respins posibilitatea primirii lui Daniel Oajdea în rândurile social-democraţilor, spunând că atitudinea deputatului ieşean al PDL este una demagogică.

Deputatul PDL Daniel Oajdea a organizat, duminică, la Iaşi, o întâlnire cu alegătorii din colegiul său pentru a lua o decizie privind modul în care va vota la moţiunea de cenzură.

În timpul dezbaterilor, la care au participat aproximativ 300 de persoane, au existat mai multe momente tensionate, doi cetăţeni care îi cereau lui Oajdea să nu voteze moţiunea fiind îmbrânciţi de persoane care îi solicitau deputatului PDL ca acesta să voteze moţiunea de cenzură. În aceste condiţii, a fost necesară intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor pentru a-i linişti pe participanţii la dezbatere.

Daniel Oajdea a declarat în faţa participanţilor că poliţiştii ar trebui să aibă salariile diminuate cu 80%, şi nu doar cu 25% întrucât nu şi-au făcut treaba la dezbaterea organizată cu cetăţenii din colegiul său.

"Nu e corect ca unii oameni să fie agresaţi. Poliţiştii ar fi trebuit să-şi facă treaba şi să intervină prompt. Ar trebui să aibă salariile diminuate cu 80%, şi nu doar cu 25%", a declarat Oajdea, moment în care un cetăţean din sală a replicat: "Lasă palavrele, treci la vot!".

Votul a fost secret, iar 98 de ieşeni au votat în favoarea moţiunii de cenzură, 47 au votat "împotrivă", unul s-a abţinut, iar 11 buletine de vot au fost anulate.

La finalul dezbaterii, Oajdea a anunţat că va vota moţiunea de cenzură.

PDL a anunţat printr-un comunicat de presă că Biroul Permanent Naţional al partidului se va întruni luni dimineaţă şi va discuta despre excluderea lui Oajdea din partid.

Ulterior, deputatul PDL Daniel Oajdea a susţinut că în acest moment nimic nu ar putea să îi modifice decizia de a vota moţiunea de cenzură, spunând că îi este greu să creadă că PDL va exclude din partid un parlamentar care stă de vorbă cu oamenii.

"Mi-e greu să cred că PDL va exclude un parlamentar care stă de vorbă cu oamenii", a declarat deputatul PDL de Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici