Fifor acuză campanie de dezinformare la adresa PSD: Nu înghiţiţi pe nemestecate minciunile opoziţiei

Mihai Fifor a declarat că opoziţia lansează ştiri false în spaţiul public în legături cu valoarea datoriei guvernamentale şi creşterea economică. Secretarul general al PSD a precizat că datoria nu a crescut cu 100 miliarde, ci doar cu 54 miliarde de lei, nu euro.

549 afișări
Imaginea articolului Fifor acuză campanie de dezinformare la adresa PSD: Nu înghiţiţi pe nemestecate minciunile opoziţiei

Fifor acuză campanie de dezinformare la adresa PSD: Nu înghiţiţi pe nemestecate minciunile opoziţiei

„Astazi, despre fake news si dezinformare ridicate la rang de politică naţională... Reproşează unii guvernării PSD că ar fi crescut datoria ţării la peste 100 miliarde euro. Este o mare minciună a Opoziţiei! Nu e mai mult, ci e mai puţin. Şi nu e mai rău, ci e mult mai bine!”, a scris Mihai Fifor, duminică pe Facebook.

Social-democratul prezintă şi argumentele pentru care informaţiile transmise de opoziţie sunt false.

„Iată argumentele:

1. Acuzaţia este falsă. Valoarea datoriei guvernamentale nu a crescut cu 100 de miliarde, ci doar cu 54 miliarde şi nu de euro, ci de lei.

2. Faţă de 2016, avem o creştere a PIB cu 266 miliarde de lei, cu mult mai mult decât datoria. În 3 ani de guvernare, am crescut PIB mai mult decât în 7 ani înainte de venirea noastră la conducerea ţării!

3. Faţă de Guvernul Cioloş, datoria a scăzut ca pondere în PIB de la 37,3%, la 35,1%. Asta contează cel mai mult! E capacitatea ţării de a returna datoria. Un bun economist nu va întreba care e valoarea datoriei, ci cât reprezintă în PIB. Noi suntem mult mai jos de 60%, pragul considerat acceptabil în UE, în condiţiile în care jumătate din statele Uniunii îl depăşesc.

4. Structura datoriei s-a îmbunătăţit considerabil. Datoria pe termen scurt, care pune presiune pe buget, aproape s-a înjumătăţit, de la aproape 20 de miliarde de lei în 2016, la puţin peste 10 miliarde de lei în prezent”, a explicat Fifor.

În concluzie, spune Mihai Fifor, „nu «înghiţiţi pe nemestecate» minciunile opoziţiei! În era fake news-ului, încercaţi să verificaţi ce vi se spune şi să decideţi!”.

Taguri:
fifor,
opoziţie,
pib

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici