Fifor: Am cerut o analiză privind siguranţa, numărul de infracţiuni în şcoli şi măsuri urgente

Ministrul de Interne Mihai Fifor a solicitat prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să efectueze o analiză privind vulnerabilităţile ce ţin de ordinea publică. El a cerut o analiză privind siguranţa în şcoli, numărul de infracţiuni şi măsurile urgente în acest sens.

119 afișări
Imaginea articolului Fifor: Am cerut o analiză privind siguranţa, numărul de infracţiuni în şcoli şi măsuri urgente

Fifor: Am cerut o analiză privind siguranţa, numărul de infracţiuni în şcoli şi măsuri urgente

"Am solicitat astăzi (miercuri-n.red.) tuturor prefecţilor şi şefilor structurilor judeţene ale M.A.I. să efectueze în cel mai scurt timp o analiză privind vulnerabilităţile ce ţin de ordinea publică, nivelul infracţionalităţii, stadiul şi gradul de rezolvare a sesizărilor şi a dosarelor penale, precum şi principalele riscuri la adresa cetăţenilor în fiecare judeţ. Am cerut, de asemenea, ca analiza să cuprindă şi situaţiile referitoare la siguranţa în şcoli, la numărul de infracţiuni comise în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, dar şi luarea urgentă de măsuri pentru a ne asigura că unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru începerea anului şcolar" a scris, miercuri seara, pe Facebook, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

De asemenea, el transmite că a cerut prefecţilor să îşi amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituţiilor în această perioadă şi să se implice activ în coordonarea instituţiilor judeţene, cu accent pe cele cu atribuţii în garantarea siguranţei şi a ordinii publice.

"Lupta împotriva criminalităţii a început. Fără compromisuri, toleranţă şi amânări, vom face tot ceea ce este necesar pentru ca siguranţa oamenilor să primeze", conchide mesajul oficialului din Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, miercuri seară, cele zece măsuri luate în ultimele zile în urma cazului de la Caracal, subliniind că România trebuie să depăşească această criză şi să repare, înlocuiască şi să refacă lucrurile pentru a funcţiona „aşa cum trebuia acum 5 zile” şi nu a făcut-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici