Fifor, după preluarea interimatului la MAI: Am mandat să iniţiez un proces de reformare a sistemului

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a transmis că a primit mandat de la premierul Viorica Dăncilă pemtru a iniţia un proces "radical" de luptă împotriva criminalităţii şi de reformare a sistemului. El se angajează să asigure o transparenţă mai mare în cazul crimei de la Caracal.

2329 afișări
Imaginea articolului Fifor, după preluarea interimatului la MAI: Am mandat să iniţiez un proces de reformare a sistemului

Fifor, după preluarea interimatului la MAI: Am mandat să iniţiez un proces de reformare a sistemului

"Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării Prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului şi pentru sancţionarea tuturor celor care nu au acţionat profesionist şi eficient în acest caz. Am mandat din partea Premierului să iniţiez un proces radical de luptă împotriva criminalităţii şi de reformare a sistemului", a scris, marţi, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, după preluarea mandatului său.

El se angajează să asigure o transparenţă mai mare în comunicarea privind investigaţia modului în care au intervenit autorităţile în cazul crimei de la Caracal.

"De asemenea, din respect pentru familiile victimelor şi pentru cetăţenii care urmăresc evoluţiile, mă angajez să asigur o mai mare transparenţă în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziţie constant informaţiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare si Patrie!", a scris acesta.

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, după numirea lui Mihai Fifor ca interimar la MAI, că prima sarcină a acestuia este solicitarea de urgenţă a unor verificări pentru a analiza modul de funcţionare a inspectoratele de poliţie şi cum sunt respectate procedurile.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Mihai Fifor pentru funcţia de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat de la şefia instituţiei.

Taguri:
fifor,
mai,
caracal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici