Firea: Bucureştiul concurează pentru titlul de „cel mai trist oraş european”

Bucureştiul continuă tradiţia din ultimii 2 ani şi concurează pentru titlul de „cel mai trist oraş european”, afirmă Gabriela Firea: „Iluminatul festiv e doar o tentativă nereuşită şi a fost furată încă o dată mica bucurie a copiilor, a familiilor, de a vedea luminiţele festive”.

421 afișări
Imaginea articolului Firea: Bucureştiul concurează pentru titlul de „cel mai trist oraş european”

Firea: Bucureştiul concurează pentru titlul de „cel mai trist oraş european”

„În pragul sărbătorilor de iarnâ, Bucureştiul continuă tradiţia din ultimii 2 ani şi concurează pentru titlul de <cel mai trist oraş european>. Iluminatul festiv e doar o tentativă nereuşită şi a fost furată încă o dată mica bucurie a copiilor, a familiilor, de a vedea luminiţele festive. Oamenii îngheaţă în case, nu au apă caldă, iar investiţiile sunt blocate. Noul Bucureşti este, şi în această iarnă, Bucureştiul Abandonat. De doi ani, primarul general ţine Capitala în austeritate. Invocă mereu greaua moştenire şi marile datorii pe care le-a avut de plătit pentru a-şi ascunde neputinţa. Şi eu am găsit datorii când am ajuns la Primăria Capitalei, nu m-am plâns zilnic şi am căutat soluţii. În patru ani, am atras fonduri europene de aproape 1 miliard de euro. Ştiu că îi e greu să spună că echipa Firea a adus banii pentru reţeaua de termoficare, tramvaie, troleibuze şi multe alte”, scrie pe Facebook Ganbriela Firea.

Ea adaugă că a discutat situaţia în care a ajuns Capitala în şedinţa săptămânala a organizaţiei PSD Bucureşti.

„Am ajuns la concluzia că majoritatea de dreapta este vinovată pentru cum arată Bucureştiul. Nu există primărie care să ducă la bun sfârşit proiecte mari sau să poată realiza investiţiile necesare oamenilor doar din puţinii bani primiţi de la buget. Cu atât mai mult Bucureştiul, care nu încasează direct taxe şi primeşte lunar bani de la Ministerul de Finanţe. Toate primăriile se îndatorează pentru marile proiecte, aşa funcţionează întreaga administraţie, în toată lumea. Primăria Capitalei a primit mai mulţi bani în timpul administraţiei Nicuşor Dan decât în timpul mandatului meu. Până la sfârşitul anului suma va depăşi 4,5 miliarde de lei. O mare diferenţă faţă de banii primiţi în vremea guvernului Orban, patronul politic al lui Nicuşor Dan. În 2020, an electoral şi ultimul meu an de mandat, PMB a încasat doar 3,4 miliarde de lei, cu 1 miliard de lei mai puţin decât acum, cu Nicuşor Dan. E limpede că actualul Guvern, cu Ministerul de Finanţe deţinut de PSD, nu a pedepsit bucureştenii. Capitala a primit acordul pentru a se împrumuta mai mult. Nu a fost cazul în mandatul meu, când guvernul, din care au făcut parte oamenii politici de tristă amintire Orban şi Cîţu, ne-a respins în mod repetat solicitările. Bucureştenii au fost pedepsiţi cu un singur scop: să câştige fotoliul de primar candidatul dreptei. Au învins prin minciună şi manipulare, dar chiar şi cu bani în plus de doi ani nu mişcă nimic. Mai sunt două săptămâni până la Crăciun, dar în Bucureşti a ajuns deja Grinch. Se plimbă cu tramvaiul şi ceartă cetăţenii care au curajul să-l înfrunte”, încheie Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
nicuşor dan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici