Firea: Procedura de eliberare a certificatelor de virginitate, reluată. Un barbarism crunt

Procedura de eliberare a certificatelor de virginitate a fost reluată „la anumite insistenţe”, afirmă ministrul Familiei, Gabriela Firea. „Un barbarism crunt”, spune ea

1059 afișări
Imaginea articolului Firea: Procedura de eliberare a certificatelor de virginitate, reluată. Un barbarism crunt

„Sunt foarte des întrebată în legătură cu un subiect pe care mi-aş dori să îl dezbatem, care este oponia mea ca mama, ca părinte, ca senator, ca ministru şi opinia colegelor mele de la ANES în legătură cu certificatele de virginitate care sunt solicitate încă în acest moment pentru adolescentele din România. Un barbarism crunt. Consider că acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple, am avut întâlniri cu asociaţii care militează pentru drepturile fetelor, adolescentelor, tinerelor”, spune Gabriela Firea.

Ea aminteşte că a avut întâlniri cu conducerea IML.

„Ce s-a întâmplat pe urmă? Deşi s-a anunţat public că nu se vor mai elibera la cerere astfel de documente medicale, cu ghilimele, aş putea spune, totuşi procedura s-a reluat la anumite insistenţe. Nu este responsabilitatea ministrului Familiei dar eu trag un semnal de alarmă, câtă vreme vom considera că o tânără care nu are 18 ani, care nu şi-a încheiat studiile, poate fi o marfă, poate fi vândută de către părinţi şi nu doar în anumite comunităţi, înseamnă că acceptăm cu toţii că este normal ca fetele să abandoneze şcoala, să avem din ce în ce mai multe minore unde, din păcate suntem pe locuri fruntaşe la aşa nu, în cee ace priveşte acest fenomen al mamelor minore şi adolescente. Ne dorim cu toţii o creştere a natalităţii, dar o natalitate sănătoasă, din partea unor femei care decid pentru propria persoană, care îşi încheie studiile sau învaţă o meserie. Dacă nu reuşeşte să urmeze toate studiile, măcar să înveţe o meserie şi să înveţe ce este viaţa, este foarte important şi de aceea alături de dvs militez pentru această conştientizare. Să nu mai acceptăm ca în România fetiţele să fie marfă de schimb, de tranzacţionare, să se poată face acest lucru şi prin prisma acestor certificate de virginitate solicitate în mod barbar de către părinţi, pentru a creşte suma, pentru a negocia, fireşte”, încheie Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici