Firea: Şapte clădiri, analizate pentru fi transformate în spaţii de carantină. Am oferte de la hoteluri

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că spaţiile de carantină sunt ocupate în proporţie de 100%, şapte locaţii fiind analizate pentru a putea adăposti persoane suspecte de coronavirus. Edilul spune că a primit un număr de semnificativ de oferte de la hoteluri,24 dintre ele fiind în Bucureşti.

1019 afișări
Imaginea articolului Firea: Şapte clădiri, analizate pentru fi transformate în spaţii de carantină. Am oferte de la hoteluri

Firea: Şapte clădiri, analizate pentru fi transformate în spaţii de carantină. Am oferte de la hoteluri

„Avem 292 de locuri pentru carantină, în Bucureşti – dintre care 198 sunt cele noi, obţinute în mai putin de 24 de ore de la lansarea solicitării de ieri a PMB catre hotelieri. Gradul de ocupare a acestora este acum de aproape 100%. Alte şapte clădiri sunt în analiză pentru a putea fi transformate in spaţii de carantină. Am lansat ieri (joi - n.red.) o adresă de e-mail pentru obţinerea de noi spaţii pentru carantină. În mai putin de 24 de ore, am primit un număr semnificativ de oferte de hoteluri dintre care 24 sunt situate în Bucureşti. Primele doua,unul cu o capacitate de 120 de locuri si celalalt de 78 de locuri, au fost deja verificate şi sunt în conformitate cu cerinţele specifice unei astfel de situaţii, alte sapte se afla in analiza sectoarelor si a Directiei de Sănătate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri, care sunt ocupate in acest moment aproape in totalitate”, a scris, vineri, Firea, pe Facebook.

Edilul mai spune că 17 persoane s-au oferit drept voluntari pentru a merge la cumpărături pentru oamenii care nu au familia sau prietenii în apropiere şi se află în izolare la domiciliu.

„Le mulţumim celor care au înţeles importanţa participării la soluţionarea în comun – sector public şi privat – a actualei situaţii în care se află Capitala. Este un gest semnificativ, este o dovadă de responsabilitate şi solidaritate şi mă bucur să constat că Bucureştiul este unit. Toate ofertele de spaţii primite, situate pe raza Municipiului Bucureşti, sunt trimise la primăriile de sector. Acestea, împreună cu direcţia de sănătate, fac o analiză a spaţiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spaţii de carantină. Ofertele de spaţii care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru a decide în privinţa lor”, a adăugat sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici