Video Firea şi-a depus candidatura: Nu m-am căsătorit pentru buletinul de Bucureşti, îl am de 20 de ani - VIDEO

Candidatul PSD, Gabriela Firea, şi-a depus miercuri candidatura la Biroul Electoral Municipal, cu aproape 30.000 de semnături, ea declarând după depunerea candidaturii că are buletin de Bucureşti de 20 de ani şi că nu s-a căsătorit pentru buletin.

1774 afișări

"Soţul meu are buletin de Voluntari, eu am buletin de Capitală, aşa cum am avut peste 20 de ani. (...) Înainte de orice căsătorie, mi-am făcut primul buletin de Bucureşti când lucram la Radio Contact, deci condiţia nu a fost aceea că m-am căsătorit pentru buletinul de Bucureşti", a spus Firea, subliniind că îndeplineşte condiţiile legale pentru a candida la Primăria Generală.

Firea a spus că această campanie trebuie să fie despre tineri şi în mandatul său de primar se va ocupa de reducerea traficului şi a poluării în Bucureşti şi că programul său va fi disponibil în curând.

"Aglomeraţia din Capitală este un inacceptabilă pentru anul 2016 pe care îl trăim, este una dintre priorităţile programului meu de guvernare locală. Dacă vrem să avem o capitală aerisită în care să putem să circulăm liber dintr-o parte în alta a oraşului, în primul rând trebuie dezvoltat transportul public. Avem o flotă de 1.000 de autobuze Mercedes care 30% sunt blocate în parcare pentru simplul motiv că foştii primari nu au alocat fonduri pentru piese şi cele peste 300 de autobuze în loc să fie pe teren, să uşureze transportul bucureştenilor, sunt folosite direct din parcul auto pentru piese", a explicat ea.

De asemenea, Gabriela Firea a spus că intenţionează să facă parcări la intrarea în Bucureşti şi la gurile de metrou cele mai aglomerate.

Candidatul PSD a spus că a venit la Biroul Electoral Municipal cu aproape 30.000 de semnături, "în jur de 5.000 de semnături de la fiecare sector".

Firea: Sper ca PNL să-şi desemneze sută la sută candidatul, nu vreau campanie despre teme din '90

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Bucureşti, a declarat miercuri, că îşi doreşte o campanie despre proiecte şi oameni, nu despre teme dezbătute în anii '90, exprimându-şi speranţa că PNL îşi va desemna ''sută la sută'' candidatul.

"Îmi doresc ca această campanie să fie despre proiecte, despre oameni, despre tineri şi nu neapărat despre teme pe care le-am dezbătut în anii '90. Între timp am îmbătrânit cu toţii sau suntem mai înţelepţi", a spus Firea, după ce şi-a depus candidatura.

De asemenea, ea a adăugat că este normal să mai existe "puţină confuzie" în PNL până pe 26 aprilie.

"Eu sper ca în cel mai scurt timp şi Partidul Naţional Liberal, un partid istoric, un partid important din România să-şi desemneze sută la sută candidatul. De altfel, până marţi este termenul limită de înscriere a candidaturilor. (...) Este normal câteva zile, probabil, să mai existe puţină confuzie, dar sunt convinsă că PNL va clarifica această situaţie în perioada următoare", a subliniat Firea.

Întrebată dăcă îi e teamă de alegeri locale în două tururi, social-democrata a spus: "dacă se va decide să fie două tururi şi nu unul, eu nu-mi retrag candidatura. Până la urmă bucureştenii au de ales între oferta care va fi până la urmă definitivată".

Liderii PNL vor anunţa miercuri, la finalul unei noi runde de şedinţe ale conducerii partidului, ce decizie au luat în urma dezbaterilor generate de contestarea candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, chiar de către voci din interiorul formaţiunii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici