Fiul primarului mort în ziua alegerilor la Voineşti va candida din partea PSD

Fiul fostului primar PSD din localitatea ieşeană Voineşti mort în ziua alegerilor locale din iunie a anunţat, miercuri, că va candida din partea PSD în noul scrutin pentru postul de primar al comunei, care va fi organizat, cel mai probabil, în luna decembrie.

148 afișări
Imaginea articolului Fiul primarului mort în ziua alegerilor la Voineşti va candida din partea PSD

Fiul primarului mort în ziua alegerilor la Voineşti va candida din partea PSD

Iustinian Ivaşcu, fiul fostului primar PSD al Voineştiului Neculai Ivaşcu, a spus că a luat această decizie după ce instanţa supremă a respins recursul PNL împotriva hotărârii Curţii de Apel Iaşi, care anulase hotărârea BEC prin care liberalul Gheorghe Dobreanu fusese validat ca primar, deşi pierduse alegerile.

"Sunt bucuros că justiţia îşi face treaba până la capăt. Sunt bucuros că avem şansa să ne alegem primarul aşa cum ne dorim. Nu ne-am întors în comunism, să ne dicteze centrul cine să ne conducă, a declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, Iustinian Ivaşcu.

El a spus că speră ca autorităţile să decidă cât mai rapid data viitoarelor alegeri, Ivaşcu anunţând, totodată, că va intra în cursă din partea PSD.

"Vrem să intrăm în normalitate ca orice comună din ţară. Acuma pot să spun cu mâna pe inimă că voi candida", a adăugat Iustinian Ivaşcu.

La rândul său, liberalul Gheorghe Dobreanu, cel care a ajuns primar deşi a pierdut alegerile, a anunţat, tot miercuri, că se va înscrie la rândul său în cursa pentru postul de primar.

Potrivit prefectului judeţului Iaşi, Marius Bodea, noile alegeri de la Voineşti ar putea fi organizate în luna decembrie a acestui an.

Noi alegeri pentru postul de primar vor fi organizate în localitatea ieşeană Voineşti, după ce instanţa supremă a respins recursul PNL împotriva hotărârii Curţii de Apel Iaşi, care anulase hotărârea BEC prin care liberalul Gheorghe Dobreanu fusese validat ca primar, deşi pierduse alegerile.

Curtea de Apel Iaşi a decis, la sfârşitul lunii iunie, anularea hotărârii Biroului Electoral Central prin care liberalul Gheorghe Dobreanu a fost validat în funcţia de primar, în comuna Voineşti, deşi acesta a pierdut alegerile în faţa candidatului PSD, Neculai Ivaşcu, decedat în dimineaţa alegerilor din 15 iunie. La începutul lunii septembrie, viceprimarul PDL al comunei Voineşti, Mihai Lungu, totodată primarul interimar al localităţii, până la organizarea de noi alegeri, a fost demis din funcţie, în urma unei şedinţe extraordinare de Consiliu, convocată de reprezentanţii PSD şi PNL.

În locul acestuia, a fost desemnat reprezentantul PSD Vasile Irimia, fost viceprimar al comunei în perioada 2004-2008.

Fostul viceprimar Mihai Lungu a declarat că totul a fost o mascaradă şi că a fost înlăturat pentru că a început să facă treabă, iar acest lucru a deranjat.
Imediat după alegerile locale din luna iunie, localnicii din Voineşti au organizat mai multe proteste în centrul comunei, cerând organizarea unui nou scrutin pentru primăria din localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici