Florin Cîţu despre vaccinarea la ţară: ”Este nevoie de primar, de preot, de educator”

Premierul Florin Cîţu a spus că pentru a-i convinge pe oamenii din mediul rural să se vaccineze este nevoie de mobilizarea primarilor, a preoţilor, a educatorilor şi a medicilor. Vaccinarea este singura soluţie ca să revenim la viaţa normală, a precizat prim-ministrul.

300 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu despre vaccinarea la ţară: ”Este nevoie de primar, de preot, de educator”

Premierul Florin Cîţu le-a cerut românilor să participe la campania de vaccinare.

„Am pus toate capacităţile la dispoziţie, până acum nu aveam vaccin, am înţeles, acum avem, trebuie să vrem să ne vaccinăm. Este singura soluţie ca să revenim la viaţa normală. E bizar să-i ceri Guvernului să aibă o campanie de vaccinare de succes fără să ne implicăm, trebuie să ne implicăm cu toţii”, a spus Florin Cîţu, luni seara, la Digi 24.

CITEŞTE ŞI Prima şedinţă a coaliţiei după schimbarea lui Voiculescu. Cîţu: ”Coaliţia e singura soluţie”

Premierul a fost întrebat dacă i se pare suspect faptul că România a ajuns la o capacitate de vaccinare zilnică de 115.000 de persoane, dar nu vaccinează mai mult de 80.000 de persoane. „Mi se pare puţin. O să am o discuţie cu cei care administrează platforma de vaccinare”, a răspuns prim-ministrul.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare în mediul rural, Florin Cîţu a dezvăluit faptul că a vorbit cu primarii liberali şi că are nevoie de ajutorul preoţilor, al educatorilor şi al medicilor.

„Am vorbit cu primarii PNL şi cu preşedinţii de CJ, cu tineretul liberal. E nevoie de primar şi de preot în zonele rurale. Poate doctorul şi educatorul, în funcţie de comunitate. Şi biserica ajută campania, eu aşa ştiu. Voi avea o discuţie cu cultele religioase”, a precizat Cîţu.

CITEŞTE ŞI Cîţu, întrebat dacă la Ministerul Sănătăţii va fi propus tot Vlad Voiculescu: ”Să nu discutăm scenarii”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici