Florin Roman: PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private

Deputatul liberal Florin Roman a declarat, marţi, la Parlament, că PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private, iar dacă Ministerul Muncii nu va reveni asupra neclarităţilor reale apărute în spaţiul public, în OUG se va proroga şi excepta Pilonul II, III şi IV de la aceste prevederi.

116 afișări
Imaginea articolului Florin Roman: PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private

Florin Roman: PNL nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private

Florin Roman a declarat, marţi, că a fost mandatat să comunice în numele grupului fiscal al PNL, care reuneşte membrii grupurilor de buget finanţe şi ai mediului academic.

El a spus că în urma discuţiilor avute cu ministrul Marcel Boloş, despre ceea ce a apărut în spaţiul public privind Pilonul ll de pensie, PNL susţine clar că nu susţine impozitarea progresivă a pensiilor private.

„PNL nu susţine impozitarea progresiva a pensiilor private. Daca iniţiatorul, Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităţilor reale, care au apărut în spaţiul public, l-am mandatat pe domnul Boloş, ca în OUG trenuleţ de la sfârşitul anului, sa proroge şi să excepteze Pilonul ll, lll şi IV de la aceste prevederi, ca să nu existe discuţiile că ele ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. PNL, la momentul angajării Guvernului, a ieşit public şi am atras atenţia că a fost aruncată acea şopârlă, care însemna naţionalizarea Pilonului ll de pensie”, a spus liberalul.

Roman aminteşte că acel paragraf a fost scos din documentul angajării Guvernului.

„Ministerul de Finanţe va susţine iniţiativa PNL, din proiectul de lege care elimina dubla impozitare a banilor din Pilonul ll, o sa fie impozitată doar partea de câştig şi cotizare, sunt exceptaţi cei care au sume până în 2000 de lei. Acest proiect va ajunge până la finalul anului cu susţinerea Ministerului de Finanţe, la votul final”, a mai spus deputatul PNL.

Întrebat dacă a discutat cu colegii din Coaliţie, pentru că pare că acest punct de vedere este doar al PNL, Florin Roman a spus că „Pilonul ll va fi apărat sub orice formă de PNL în Parlament” şi că PNL este „garantul că nimeni nu va umbla la Pilonul ll, atât timp cât PNL face parte din această Coaliţie”.

Întrebat, în continuare, cum s-a ajuns la aceasta confuzie, deputatul liberal a spus că el nu vrea să acuze pe nimeni de rea credinţă.

„Observ că una vorbim şi una facem. La angajarea guvernului, am spus clar că nu susţinem aşa ceva. Eu l-am observat pentru că am ştiut şi m-am aşteptat la acest lucru. Bineînţeles că citim tot. Ai varianta de a respinge un lucru bun, sau a anunţa”, mai spune Roman.

Florin Roman a explicat ce ar însemna această impozitare progresivă: „Ar însemna: te duci şi iei bani într-un procent mai mare pe care tu nu poţi să-l impozitezi. Bagi o pensie contributivă într-un regim special”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
roman,
pensie,
impozitare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici