Flutur: "Pacheţelul cu problemuţe" al lui Vanghelie a fost în mare parte clarificat

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că "pacheţelul de problemuţe" ridicat de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghlie, privitor la numirile din deconcentrate, a fost, în mare parte, clarificat, într-o discuţie punctuală dintre el şi vicepremierul Dan Nica.

23 afișări
Imaginea articolului Flutur: "Pacheţelul cu problemuţe" al lui Vanghelie a fost în mare parte clarificat

Flutur: "Pacheţelul cu problemuţe" al lui Vanghelie a fost în mare parte clarificat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Am avut o întâlnire punctuală aseară (luni, n.r.) cu domnul vicepremier Nica şi am discutat punctul problemele. S-au rezolvat în cea mai mare parte. Deci probleme deosebite în momentul de faţă nu sunt. Acolo unde au fost probleme, au fost tansmise către miniştri să le rezolve, dar în cea mai mare parte aceste probleme s-au rezolvat aseară (luni, n.r.) şi astăzi (marţi, n.r.)", a declarat Flutur.

El a arătat că a discutat cu vicepremeirul Dan Nica probleme "punctuale", pe care a evitat să le enumere, precizând că acestea s-au referit la existenţa în organigrame a anumitor funcţii sau ce pregătire trebuie să aibă oamenii. El a spus că, în momentul discuţiei privind aceste probleme punctule, "s-a sunat şi s-a deblocat situaţia din teritoriu".

Întrebat care dintre probleme s-au rezolvat, Flutur a precizat că cele legate de negocierile din teritoriu şi înţelegerile care s-au făcut pe plan local.

"Dacă ne referim la pacheţelul domnului Vanghelie, da, cele mai multe dintre ele s-au rezolvat", a spus Flutur, care a arătat că Vanghelie a participat marţi la şedinţa coaliţiei, în a doua parte a acesteia.

În legătură cu numirile la nivelul deconcentratelor, Flutur a precizat că există procedura legală de concurs şi, în unele situaţii, au fost făcute numirile, în timp ce în altele urmează să fie făcute, cu respectarea procedurilor legale. El a făcut această subliniere răspunzând unei întrebări referitoare la numele care ar fi fost vehiculate, în cursul şedinţei coaliţiei, pentru ocuparea anumitor funcţii deconcentrate.

Întrebat dacă s-a discutat despre numirile la Tarom, RA-APPS, Aeroportul Henri Coandă, Flutur a precizat că în cadrul coaliţiei s-a discutat de principiu. "Am discutat ca principiu, să ţinem foarte mult la specialişti, oameni competenţi, specialişti susţinuţi. Poate să fie şi fără culoare politică, independenţi, dar susţinuţi de un partid sau altul din coaliţie", a spus Flutur.

Flutur a mai spus că şedinţa de marţi a coaliţiei a fost "întreruptă" de o altă şedinţă, cea a comitetului interministerial pentru fondurile europene.

Potrivit lui Flutur, în prima parte a şedinţei coaliţiei s-a discutat pe tema accelerării absorbţiei de fonduri europene, discuţia aceasta fiind reluată şi în a doua parte a şedinţei coaliţiei.

Liderii coaliţiei s-au reunit, din nou, marţi, în jurul orei 14.00, pentru a relua discuţiile privind neînţelegerile existente între PSD şi PDL privind numirile la nivelul Guvernului şi al deconcentratelor, după ce în cursul dimneţii nu s-a ajuns la un rezultat, conform unor surse din cele două partide.

Şedinţa coaliţiei a început, marţi dimineaţă, la ora 11.00, fiind programate declaraţii de presă la sfârşit. Declaraţiile de presă au fost anulate în ultimul moment, fără a se oferi un motiv oficial.

După anularea declaraţiilor de presă pe tema şedinţei coaliţiei, jurnaliştii au fost invitaţi să ia imagini de la Comitetul interministerial pentru fondurile UE, unde a participat şi preşedintele PSD Mircea Geoană, alături de alţi lideri care fuseseră prezenţi şi la discuţiile din coaliţie. Însă ulterior invitaţia adresată jurnaliştilor a fost şi ea anulată, fără a se oferi explicaţii oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici