Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu va depune, marţi la Cotroceni, jurământul de judecător al CCR

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, va depune, marţi, jurământul de învestire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Aceasta a fost propusă pentru funcţie de preşedintele Klaus Iohannis, şi îl va înlocui pe Petre Lăzăroiu.

682 afișări
Imaginea articolului Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu va depune, marţi la Cotroceni, jurământul de judecător al CCR

Fostul consilier prezidenţial Simina Tănăsescu va depune, marţi la Cotroceni, jurământul de judecător al CCR

Administraţia Prezidentială a transmis că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale de către Elena-Simina Tănăsescu va avea loc marţi, 11 iunie, la ora 12:00, în Palatul Cotroceni.

Prin urmare, Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, va fi timp de nouă ani judecător al CCR, după încheierea mandatului lui Petre Lăzăroiu pe data de 9 iunie.

Pe 6 mai, Petre Lăzăroiu a sfătuit-o pe Simina Tănăsescu „să rămână ea însăşi indiferent de ce presiuni vin dintr-o parte sau alta”.

Simina Tănăsescu a demisionat în luna iunie 2018 din funcţia de consilier prezidenţial, în urma unui scandal provocat de o întâlnire cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Aceasta a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la Curte, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu nu a reprezentat Preşedinţia română în discuţia pe care a avut-o cu judecătorul CCR.

De asemenea, pe 15 iunie expiră şi mandatele la CCR ale judecătorilor Ştefan Minea şli Simona-Maya Teodoroiu. În locul lor au fost desemnaţi de către Senat Gheorghe Stan, iar de către Camera Deputaţilor Cristian Deliorga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici