Fostul premier Dacian Cioloş, lui Sorin Grindeanu: Dacă cineva are impresia că poate să mai guverneze pe furiş, se înşală

Fostul premier Dacian Cioloş a precizat, sâmbătă, că el nu ar fi ajuns în situaţia actualului prim-ministru, Sorin Grindeanu, întrucât transparenţa a fost unul dintre obiectivele principale ale mandatului său, el arătând că se înşală cei care cred că se mai poate guverna pe furiş.

963 afișări
Imaginea articolului Fostul premier Dacian Cioloş, lui Sorin Grindeanu: Dacă cineva are impresia că poate să mai guverneze pe furiş, se înşală

Fostul premier Dacian Cioloş, lui Sorin Grindeanu: Dacă cineva are impresia că poate să mai guverneze pe furiş, se înşală (Imagine: Adrian Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat, la Europa FM, unde a acordat un interviu, ce ar fi făcut dacă era în locul premierului Grindeanu, Cioloş a răspuns: „Îndrăznesc să cred că dacă eram în locul lui nu aş fi ajuns în situaţia asta, pentru că, pentru mine, de la început, transparenţa şi relaţionarea cu ceilalţi, cu comunitatea, a fost unul din obiectivele pricipale”.

„Cred că şi datorită faptului că societatea, comunitatea, se trezeşte, dacă cineva are impresia că poate să mai guverneze pe furiş sau spunând lucrurile pe jumătate, se înşală. Mai devreme sau mai târziu se întoarce bumerangul. Aici a fost greşeala”, a adăugat Cioloş.

Întrebat ce ar fi făcut dacă totuşi ar fi greşit, Cioloş a arătat că el ar fi dialogat imediat cu contestatarii.

„Trebuia dialog atunci, trebuia dialog imediat. Şi eu am avut o situaţie limită de proteste spontane în faţa Guvernului, când am luat decizia demisiei lui Vlad Alexandrescu. (...) Mi s-a spus să să ies prin altă parte, dar am spus că merg să explic decizia, cu argumente”, a mai arătat Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici