Fostul premier Florin Cîţu rămâne fără imunitate parlamentară. Doi senatori au votat împotrivă

Senatul a încuviinţat solicitarea DNA de ridicare a imunităţii fostului premier Florin Cîţu, în dosarul achiziţiei de vaccinuri. Decizia a fost luată cu 90 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”. Trei senatori nu au votat.

1168 afișări
Imaginea articolului Fostul premier Florin Cîţu rămâne fără imunitate parlamentară. Doi senatori au votat împotrivă

Fostul premier Florin Cîţu rămâne fără imunitate parlamlentară

Lăsăm Justiţia să-şi facă treaba, spunea în plen fostul premier Florin Cîţu în şedinţa Senatului în care se discută ridicarea imunităţii sale, în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie.

„Mi-am indeplinit corect toate atribuţiile, cu respectarea legislaţiei în vigoare”, afirma Cîţu.

Toate grupurile parlamentare au anunţat că vor vota pentru solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adresată Senatului României, pentru declanşarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare şi pentru exercitarea dreptului Senatului de a cere urmărire penală faţă de domnul senator Florin-Vasile Cîţu, fost prim-ministru, în dosarul nr. 243/P/2021 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Nu pot să spun decât că grupul PSD va vota pentru această hotărâre, ceea ce va face din dl. Cîţu un recidivist”, afirma senatorul PSD Lucian Romaşcanu.

Constituţia României, spune senatorul PNL Daniel Fenechiu, „scrie destul de categoric că Justiţia se înfăptuieşte de Înalta Curte de Justiţie şi instanţele judecătoreşti. PNL va vota pentru a da verde Justiţia să cerceteze faptele pe care i le impută lui Florin Cîţu. Aşa este normal - în democraţie Parlamentul legiferează, Guvernul administrează, iar Justiţia soluţionează problemele din competenţa ei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici