Fostul premier Tăriceanu, ofertat să candideze în Sectorul 1

Liberalii din Sectorul 1 i-au propus fostului premier Călin Popescu Tăriceanu să candideze în Bucureşti, fie pentru un post de deputat, fie în colegiul de la Senat lăsat liber de preşedintele PNL, Crin Antonescu, scrie "Gândul".

151 afișări
Imaginea articolului Fostul premier Tăriceanu, ofertat să candideze în Sectorul 1

Fostul premier Tăriceanu, ofertat să candideze în Sectorul 1 (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafaxfoto)

În negocierile din cadrul USL, liberalilor le-au revenit trei colegii de deputat şi unul de senator. Un colegiu pentru Senat şi unul pentru Camera Deputaţilor au fost repartizate la PSD, iar un colegiu de Senat la PC, conform Gândul.

Dacă la PSD lucrurile sunt rezolvate, preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, urmând să candideze în colegiul 4 pentru Camera Deputaţilor, iar ministrul de Externe, Titus Corlăţean, pentru colegiul 1 de la Senat, liberalii negociază cu cei de la PC colegiul de la Senat.

Conservatorii l-au propus pentru colegiul de Senat din care a plecat Crin Antonescu pe Dumitru Pelican, variantă care a trezit nemulţumire în interiorul PNL Sector 1.

În cadrul ultimelor negocieri din Alianţa de Centru-Dreapta, conservatorii s-au arătat dispuşi să renunţe la colegiul de la Senat, urmând să primească un colegiu în alt sector.

În Sectorul 1, PNL a stabilit candidaţii pentru două colegii de la Camera Deputaţilor: Ludovic Orban - colegiul 3 şi Diana Tuşa - colegiul 2. Lui Călin Popescu Tăriceanu i s-a oferit fie colegiul de la Senat, fie cel de la Camera Deputaţilor. Fostul premier a declarat însă recent că este posibil să candideze în acelaşi colegiu din judeţul Ilfov în care a candidat şi în 2008.

Primarul Adrian Chiliman, dar şi preşedintele filialei, Vlad Moisescu, încearcă să-l convingă pe Tăriceanu să întărească tabăra din Sectorul 1.

Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX că în final colegiul de senator din Sectorul 1 ar fi fost cedat PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici