Frunda: Nu am în spate niciun interes; dacă am convins 115 senatori, înseamnă că am dreptate

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda respinge "în mod ferm şi cu indignare" acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia acesta ar fi avut o poziţie împotriva intereselor României la reexaminarea actului normativ de modificare a Legii ANI.

15 afișări
Imaginea articolului Frunda: Nu am în spate niciun interes; dacă am convins 115 senatori, înseamnă că am dreptate

Frunda: Nu am în spate niciun interes; dacă am convins 115 senatori, înseamnă că am dreptate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Este un act nedemn pentru un preşedinte de ţară", a declarat Frunda, vineri, pentru MEDIAFAX, referindu-se la acuzaţiile şefului statului.

Frunda a subliniat că nu el a adoptat legea, ci 115 senatori au votat "pentru", înregistrându-se doar două abţineri. "Este o decizie a forului legislativ superior al României", a spus el.

Senatorul Uniunii a arătat că, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, a avut şi va avea întotdeauna ca scop respectarea Constituţiei României şi a Convenţiei Drepturilor Omului.

"Domnul preşedinte induce în eroare opinia publică spunând că eu am propus să se slăbească Legea ANI, pentru că acele comisii de cercetare ale averilor, care se doreau a fi introduse, pe lângă faptul că sunt neconstituţionale, nu au fost ceruite de către Guvern şi nu au existat niciodată, ANI nu a avut un asemenea mecanism", a precizat Gyorgy Frunda.

El a reiterat faptul că înfiinţarea acestor comisii speciale pe lângă Curţile de apel ar fi însemnat înfiinţarea unor instanţe speciale, cu jurisdicţie specială, care este interzisă de legislaţia României.

"Nu am niciun interes personal şi nu am niciun grup de interese în spatele meu. Am în spatele meu şi în faţa mea conştiinţa mea şi mintea mea şi, dacă am reuşit să conving 115 senatori, înseamnă că, totuşi, am dreptate", a subliniat senatorul UDMR.

El a mai declarat că nu înţelege de ce Traian Băsescu nu discută cu grupul parlamentar care l-a ales şi l-a propus şi îl atacă pe el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că senatorul UDMR Gyorgy Frunda a avut, în cazul modificărilor la Legea ANI din comisia senatorială pe care o conduce, o poziţie împotriva intereselor României, ţară care s-a compromis din punct de vedere al credibilităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici