Frunda: UDMR nu va vota moţiunea de cenzură, dar nu înseamnă că unii parlamentari nu o vor susţine

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, vineri, la RFI România, că Uniunea nu va vota moţiunea de cenzură anunţată de opoziţie, dar că acest lucru nu înseamnă însă că parlamentari ai UDMR nu ar putea susţine demersul opoziţiei.

19 afișări
Imaginea articolului Frunda: UDMR nu va vota moţiunea de cenzură, dar nu înseamnă că unii parlamentari nu o vor susţine

Frunda: UDMR nu va vota moţiunea de cenzură, dar nu înseamnă că unii parlamentari nu o vor susţine (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Dacă moţiunea de cenzură se introduce pe o temă socială, cum ar fi pensia, reducerea salariilor, mărirea fiscalităţii, atunci eu cred că ar exista senatori şi deputaţi din actualul arc guvernamental care ar vota moţiunea de cenzură. Dacă însă moţiunea de cenzură ar fi introdusă pe altă temă, nesocială, care nu atrage după sine câştigarea de voturi, cred că moţiunea de cenzură nu are şanse", a declarat senatorul UDMR.

El a precizat că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România nu va vota moţiunea, ceea ce nu înseamnă însă că unii parlamentari ai UDMR nu ar putea susţine demersul opoziţiei.

"UDMR nu ar susţine o asemenea moţiune. Din câte ştiţi, noi suntem consecvenţi cu câteva principii, pe care le-am aplicat în colaborarea noastră cu partidele politice din '96 încoace. Când promitem ceva, ne ţinem de cuvânt şi nu dăm mâna pe sub masă cu cineva din opoziţie sau cu un momentan adversar politic. Nu pot exclude însă faptul că, dacă moţiunea de cenzură ar fi pe pensii, ar exista parlamentari UDMR, nu mulţi, care ar vota această moţiune. Deduc acest lucru din declaraţiile lor, din manifestările lor în grupul parlamentar, în dezbaterile din Parlament sau din intervenţiile lor din mass-media", a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

În ce ceea îl priveşte pe premierul Emil Boc, Frunda a apreciat că acesta este "mai mult rigid decât şovăielnic".

"Cred că nu poate ieşi din anumite tipare. Îi este frică de faptul că nu vom atinge nivelurile fixate în comun cu Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional şi de aceasta nu intră într-un domeniu pe care nu-l stăpâneşte în suficientă măsură, mă gândesc la măsurile fiscale. Dar nu e rolul primului-ministru să ştie exact fiscalitate multă, e obligaţia lui să aibă o echipă de experţi, care să-i propună mai multe variante, din care să se ia o decizie politică adecvată", a adăugat Gyorgy Frunda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici