Fugarul Dorin Lazăr Maior, adus în ţară din Italia. Gorghiu: Nimeni nu e mai presus de lege!

Fugarul Dorin Lazăr Maior, fost deputat (2000-2004) şi fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, va fi adus în scurt timp din Italia în România, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate.

1290 afișări
Imaginea articolului Fugarul Dorin Lazăr Maior, adus în ţară din Italia. Gorghiu: Nimeni nu e mai presus de lege!

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, transmite, cu privire la aducerea în ţară a lui Dorin Lazăr Maior, că „nimeni nu e mai presus de lege”.

În noiembrie 2013, Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 7 ani închisoare pentru şantaj. A fugit la acel moment din ţară, însă a fost prins şi a executat pedeapsa, în 2020 fiind eliberat condiţionat. La data de 19 iulie 2023, acesta a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani şi 1.186 zile de închisoare pentru cumpărare de influenţă. Pe numele lui a a fost emis un mandat european de arestare.

La data de 28 iulie 2023, Dorin Lazăr Maior a fost prins în Italia, iar, iar pe 21.09 Curtea de Apel Roma a dispus predarea sa în România.

„Organele de poliţie competente îl vor transporta pe fugar la Penitenciarul Rahova, pentru a începe executarea pedepsei privative de libertate. Mulţumesc tuturor autorităţilor, naţionale şi străine, care au contribuit la aducerea în ţară a lui Dorin Lazăr Maior! Aceasta trebuie să fie normalitatea într-un stat de drept”, arată Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici