Funcţii la care ar mai candida Năstase: "Patriarh politic" sau "adjunct de preşedinte de onoare"

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, la Râmnicu-Vâlcea, că îşi menţine în mod ferm decizia de a nu mai candida la nicio funcţie publică, el precizând, ironic, că ar mai putea fi atras doar de funcţia de "patriarh politic" sau "adjunct de preşedinte de onoare".

18 afișări
Imaginea articolului Funcţii la care ar mai candida Năstase: "Patriarh politic" sau "adjunct de preşedinte de onoare"

Funcţii la care ar mai candida Năstase: "Patriarh politic" sau "adjunct de preşedinte de onoare" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Năstase a precizat, într-o conferinţă de presă, că întrebarea privind candidatura sa la o funcţie publică a revenit în ultima vreme, în mod indirect, în diferite interviuri pentru colegii săi de partid, dar şi direct, în comentarii.

"Confirm ce am spus în ultimul timp (că nu va mai candida la nicio funcţie publică, n.r.). După 20 de ani de viaţă politică, acum împlinesc 60 de ani şi privesc cu mai multă detaşare unele lucruri din zona politică, dar mai ales zona executivă. Am fost ministru, premier, am avut responsabilităţi importante, am făcut greşeli, dar şi lucruri bune. Am strâns forte multă experienţă pe care doresc, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional, să o împărtăşesc colegilor mei în încercarea de a pregăti o nouă formulă de guvernare pentru viitorii miniştri, care vor prelua guvernarea după o perioadă foarte grea", a precizat Năstase.

El a arătat că, în condiţiile actuale, de instabilitate politică şi macroeconomică, dar şi de lipsă de pace socială, în curâd vor exista momente foarte dificile, şi a arătat că ambiţia sa este ca departamentele PSD să funcţioneze.

Întrebat dacă exclude total posibilitatea de a a da un răspuns pozitiv unei funcţii publice, Năstase a dat un răspuns într-un registru ironic: "Funcţia de patriarh politic e publică? Preşedinte de onoare? Sau adjunct de preşedinte de onoare? (...) S-ar putea să apară un post important la Naţiunile Unite. Altele, nu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici