Funeriu: Slaba pregătire a celor chemaţi să ne conducă, o serioasă problemă în ultimii 20 de ani

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că una dintre cele mai serioase probleme cu care s-a confruntat România în ultimii 20 de ani a fost o "slabă pregătire profesională a celor chemaţi să ne conducă", precizând că PDL se diferenţiază de celelalte forţe politice prin "oameni de calitate".

484 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Slaba pregătire a celor chemaţi să ne conducă, o serioasă problemă în ultimii 20 de ani

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Poate una dintre cele mai serioase probleme cu care s-a confruntat România în ultimii 20 de ani a fost o slabă pregătire profesională a celor chemaţi să ne conducă. De acest lucru au suferit partidele care s-au succedat la putere, de multe ori cu rezultatele pe care le vedem. Cel puţin în domeniul educaţiei, dar nu numai, noi am pornit de la premisa că putem să ne îndeplinim datoria pe care o avem faţă de cetăţenii României, prin promovarea unei resurse umane bine formate, corect selectate şi pusă la locul ei", a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, Daniel Funeriu.

Funeriu a adăugat că rezultatele echipei PDL şi ale "oamenilor de calitate" promovaţi de partid se văd foarte bine în ceea ce priveşte educaţia.

"Avem oameni de calitate, care ştiu ce vor, ştiu cum vor şi au perseverenţa necesară să pună în aplicare. Cred că aici este cheia şi cred că asta este ceea ce trebuie să diferenţieze PDL de celelalte forţe politice din România, pentru că până la urmă seriozitatea, perseverenţa, onestitatea, până la urmă aceste valori câştigă. Aceste valori câştigă până la urmă", a afirmat Funeriu.

Ministrul Educaţiei a lăudat Organizaţia de Femei a PDL, spunând că este "una dintre cele mai funcţionale structuri ale partidului", care "a preluat din mers agenda preşedintelui de modernizare a educaţiei din România".

"Organizaţia de Femei a PDL a fost prima care a preluat din mers agenda preşedintelui de modernizare a educaţiei din România şi împreună cu organizaţia de femei ne-am întâlnit cu mii de membri, şi nu doar, cadre didactice, începând din 2007 şi până în 2009, pentru a discuta tot ceea ce raportul comisiei prezidenţiale a arătat că este diagnosticul sistemului de educaţie din România şi a propus soluţiile pentru ieşirea din criza sistemului educaţional din România. Nu întâmplător, atunci când am ajuns să conducem Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului am venit cu o agendă clar definită, bine fundamentată, care iată, nu întâmplător, începe să dea rezultate", a afirmat Funeriu.

El a spus că este important ca PDL să îi promoveze în continuare "pe oamenii care muncesc, pe oamenii oneşti" pentru că numai aşa va arăta românilor că este de partea lor.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la un seminar intern organizat pentru membrii PDL de Organizaţia de Femei a formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici